Santos: O ‘Eλληνας μεγιστάνας των ΜΜΕ της Βραζιλίας
Media

Santos: O ‘Eλληνας μεγιστάνας των ΜΜΕ της Βραζιλίας

Αίμα ελληνικό τρέχει στις φλέβες του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των ΜΜΕ Silvio Santos. Εχοντας ταπεραμέντο μεσογειακό αλλά και την νοοτροπία ενός μποέμ Βραζιλιάνου ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου SBT δεν το βάζει κάτω…!

Δεν εγκαταλείπει το γυαλί αλλά ούτε και την εμφάνιση του. Προ πάντων όμως δεν εγκαταλείπει την ιδέα…να γυρίσει μια Ελληνοβραζιλιάνικη σειρά που θα προβληθεί από το κανάλι του, το SΒΤ. Για τον λόγο αυτό ψάχνει αυτό το διάστημα Ομογενείς αλλά και Ελληνες ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν μαζί με Βραζιλιάνους σε μια ιστορία που θα γυριστεί σε Ελλάδα και Βραζιλία. Στα 79 του χρόνια, αν και χήρος ο Silvio Santos (το πραγματικό του όνομα Senor Abravanel) δεν άλλαξε καμία από τις συνήθειες του. Δεν έχασε το γούστο, την κομψότητα του , την τρέλα και την ενέργεια του για ζωή. Τόλμησε να κάνει λίφτινγκ και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το ομολογήσει, ντύνεται στην «τρίχα», με κοστούμι, μαντηλάκι στο πέτο αλλά αν οι καταστάσεις το απαιτήσουν δεν έχει κανένα ενδοιασμό να κάνει και πιο εκκεντρικές εμφανίσεις.
Λάτρης του ωραίου φύλου, ο Santos, δεν αποχωρίστηκε ούτε λεπτό το πολυπληθές γυναικείο κοινό του στο τηλεπαιχνίδι που ο ίδιος παρουσιάζει εδώ και χρόνια. Στα τηλεοπτικά πλατό είναι μόνιμα περικυκλωμένος από εκρηκτικές Βραζιλιάνες που τον λατρεύουν… που ουρλιάζουν κάθε φορά που εκείνος σκορπάει χαρτονομίσματα στον αέρα, που στήνονται ίσως και χρόνια σε μια λίστα αναμονής για να μπούν στο στούντιο και να τον δούν από κοντά. Η μόνη μάλιστα λύση για να τον συναντήσουν οι θαυμάστριες του είναι να επιλεχθούν ως κοινό από την παραγωγή της εκπομπής, διότι ο μεγιστάνας κυκλοφορεί αποκλειστικά με ελικόπτερο. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μετακινηθεί, αφού στους δρόμους του Σάο Πάολο η εγκληματικότητα οργιάζει και πρόσωπα σαν τον Santos είναι μονίμως στόχος… Το «πακέτο» του Ελληνοβραζιλιάνου είναι εκείνο που κάνει τις πραγματικά καλλονές της χώρας αυτής, να ονειρεύονται…πως κάποια μέρα θα βρούν έναν άνδρα, τον ιδανικό άνδρα, που αντιπροσωπεύει γι αυτούς ο καναλάρχης και επιχειρηματίας. Ο Silvio αν και βρίσκεται στη τρίτη ηλικία, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και κανέναν. Κατάφερε να γίνει όχι μόνο επιτυχημένος και διάσημος αλλά και σύμβολο. Κυκλοφορεί με ελικόπτερο, έχει στα πόδια του όλη την Βραζιλία… και δεν χάνει το χαμόγελο και την αισιοδοξία του!


Ρίζες από τη Θεσσαλονίκη


Στο αίμα του κυλάει…ελληνικό αίμα αφού ο πατέρας του είχε ρίζες από την Εβραική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Πρόγονοι του μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη γύρω στο 1492 όπου άνοιξαν εμπορικό κατάστημα και έγιναν ενεργά μέλη της Εβραικής κοινότητας.
Ο Silvio Santos γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1930 στο Rio De Janeiro από μητέρα Τουρκάλα και Ελληνα πατέρα με Εβραική καταγωγή. Ο δισεκατομμυριούχος, ξεκίνησε την καριέρα του ως απλός ρεπόρτερ στο κανάλι της Βραζιλίας και στόχος του ήταν κάποια μέρα να γίνει μεγιστάνας των ΜΜΕ. Δούλεψε σκληρά και τα κατάφερε. Κατόρθωσε μάλιστα να δημιουργήσει ένα δικό του «ρεύμα» τηλεθεατών που τον έχουν ως πρότυπο.. Εχοντας από μικρός το μεράκι να γίνει διάσημος και πλούσιος, εργάστηκε πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα είναι εμφανές!


Η αρχή του ονείρου

Το 1981 εκπλήρωσε το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του. Ιδρυσε το κανάλι SBT στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται πολλά shows. Κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα των πιο διάσημων εκπομπών και ριάλιτι του κόσμου και να τα μεταφέρει στο γυαλί, να τα συστήσει σε κάθε γωνιά της Βραζιλίας. Εχοντας προσεγγίσει ένα πολυπληθές τηλεοπτικό κοινό, αφού δεν υπάρχει οικογένεια στη Βραζιλία –ακόμα και η πιο φτωχική- που να μην έχει δορυφορική τηλεόραση, ο Silvio Santos με το πρόγραμμα του κατόρθωσε να μονοπωλήσει την τηλεθέαση. Στο SBT βγήκαν για πρώτη φορά στον αέρα, τα διασημότερα τηλεπαιχνίδια της τηλεόρασης, όπως «Ο τροχός της τύχης» (Wheel of fortune), Deal or No Deal, «Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος|, ενώ ακόμα προβάλλονται το |«Big Brother” όπου σπάει τα νούμερα τηλεθέασης στη Βραζιλία. Πώς να μην σταματήσει το ζάπινγκ κανείς στο ριάλιτι στο οποίο συμμετέχουν πραγματικά θεές αλλά και πολύ ωραίοι άνδρες! Ο Silvio Santos παρουσιάζει σήμερα το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» στο κανάλι που ο ίδιος απέκτησε…που τον έκανε δισεκατομμυριούχο αλλά και τον πιο διάσημο κι αγαπητό Βραζιλιάνο της χώρας. Ιδιοκτήτης του δεύτερου μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου της χώρας SBT είναι πλέον γεμάτος…από εκπληρωμένα όνειρα αλλά κι από ενέργεια!
Η τηλεόραση μπορεί να ήταν το νεανικό όνειρο του Silvio Santos, δεν σταμάτησε όμως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες εδώ. Θέλησε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς και το έκανε με την ίδια επιτυχία. Ο Ομιλος επιχειρήσεων «Grupo Silvio Santos» ιδρύθηκε το 1958 με έδρα το Σάο Πάολο και σήμερα έχει στην κατοχή του τράπεζες, ξενοδοχεία, εργαστήριο κοσμημάτων, αγροτικές επιχειρήσεις, ακόμα και θεατρικές επιχειρήσεις (Panamericano Bank , the Baú da Felicidade , the Tele Sena , the Teatro). Το 2008 βρέθηκε ανάμεσα στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Βραζιλία.
Στη Βραζιλία ο Santos είναι γνωστός για έναν ακόμα λόγο. Πληρώνει τους περισσότερους φόρους που μπορεί να δίνει ένας ιδιώτης στο κράτος!


Το τηλεοπτικό δίκτυο

Η έδρα του SBT βρίσκεται στο Osasco αλλά τα στούντιο βρίσκονται στο Σάο Πάολο.
Το SBT εχει πολλές παιδικές και νεανικές εκπομπές καθιστώντας το, ως το πιο αγαπημένο δικτύο της νεολαίας. Το 1998 έγινε το αγαπημένο κανάλι των παιδιών αφού συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα του τη μεγαλύτερη παιδική ζώνη που είχε κάνει μέχρι τότε τηλεοπτικός σταθμός. Ακόμα και σήμερα προβάλλει στα κανάλια του 14 ώρες παιδικό πρόγραμμα την ημέρα, και μέχρι σήμερα δεν έχει να ανταγωνιστεί κανένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο. Το δίκτυο είναι και το μοναδικό στη χώρα που έχει ξένες παραγωγές, κυρίως από Μεξικό και ΗΠΑ. Στο SBT για περισσότερο από 20 χρόνια, προβάλλεται η κωμωδία «El Chavo” (στη Βραζιλία προβάλλεται με το όνομα Chaves) που σπάει τα νούμερα τηλεθέασης.
To δίκτυο έχει αποκλειστική συμφωνία με την Warner Brothers για τηλεοπτικές σειρές , δράματα και ταινίες. Για πολλά χρόνια, οι σαπουνόπερες του Μεξικό, έκαναν την πρεμιέρα τους μέσα από το κανάλι, κυρίως κατά τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν είχαν εκτοξευτεί στα ύψη τηλεθέασης οι σειρές του είδους. Ανάμεσα τους, πολλές που έχουμε δεί και σε ελληνικά κανάλια, όπως Carrosel, Παουλίνα, El Privelegio de Amar , Luz Clarita. Η πιο διάσημη ήταν όμως η τριλογία “Maria” (Maria Mercedes, Marimar, Maria la del Barrio).

ΠΗΓΗ "ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "GLAM" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved