Παπουτσάκη: "Είμαι γεμάτη και ευτυχισμένη"
Showbiz

Παπουτσάκη: "Είμαι γεμάτη και ευτυχισμένη"

Είναι γεμάτη και ευτυχισμένη. Πάνω απο όλα χαρούμενη για το νέο της ρόλο στο " Ι Love Karditsa". Ο λόγος φυσικά για την εντυπωσιακή ξανθιά, μελαγχροινή... Κατερίνα Παπουτσάκη.

Τελικά οι άντρες προτιμούν τις ξανθές; Μετά την Αλίκη υποδύεσαι και πάλι μια ξανθιά…

Δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Απλά έτυχε, ο Στράτος Μαρκίδης είχε οραματιστεί την πρωταγωνίστρια της ταινίας «I love Karditsa» ξανθιά και εγώ τον ακολούθησα.

- Μήπως κατά βάθος είσαι λίγο… ξανθιά;

Βασικά, αυτό μου λένε οι φίλοι μου όταν με πειράζουν επειδή είμαι πολύ αυθόρμητη και πολλές φορές ορισμένα πράγματα που μπορεί να πω ακούγονται ως ξανθιάς λεγόμενα. Τι να πω, μπορεί να είναι καρμικό να υποδύομαι ξανθές, παραμένω όμως μελαχρινή.

- Πες μου λίγα λόγια για την καινούργια ταινία όπου πρωταγωνιστείς.

Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία. Γενικότερα είναι μια πρωτότυπη σεναριακή ιδέα, με ολίγον από Νέα Υόρκη, αρκετή ελληνική επαρχία, μπόλικη επιστημονική φαντασία και φαντασία γενικώς. Είναι πολύ γρήγορη ταινία, με πολλές εναλλαγές. Εγώ υποδύομαι μια σέξι ξανθιά, που προσπαθεί να αποπλανήσει έναν Καρδιτσιώτη για να πέσει θύμα των μαφιόζων.

- Θα εγκατέλειπες την Αθήνα για να ζήσεις στην επαρχία;

Το έχω σκεφτεί, αλλά όχι στην παρούσα φάση. Οταν θα είχα κορέστει από τη ζωή στην πόλη, θα ήθελα να ζήσω σε κάποιο νησί. Αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάω να μείνω σε κάποιο προάστιο της Αττικής.
Στην ταινία υποδύεσαι το «δόλωμα». Στην πραγματική ζωή σ’ έχουν αντιμετωπίσει ως «δόλωμα»;
Φυσικά! Εχω αισθανθεί ότι με έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές και σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και στον τρόπο που με έχουν χρησιμοποιήσει τα Μέσα Ενημέρωσης.

- Πρωταγωνιστείς και σε μια ροκ παράσταση, το «No Shakespeare». Στη ζωή σου, πόσο ροκ είσαι;

Αν το ροκ σημαίνει ελευθερία και δυναμισμός, τότε νιώθω πολύ ροκ. Γενικά, μου αρέσει το ροκ ρεύμα, η ροκ μουσική και οι ροκ άνθρωποι που είναι αντισυμβατικοί, που δεν επαφίενται στα εύκολα, που ψάχνονται. Νιώθω έτσι και γι’ αυτό επιλέγω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου.

- Τηλεόραση, κινηματογράφος, θέατρο τώρα και τραγούδι. Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα;

Το τραγούδι είναι κάτι που όλοι οι ηθοποιοί διδασκόμαστε. Προσωπικά είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και φέτος πήρα το θάρρος να το κάνω γιατί είχε άμεση σχέση με τη δουλειά μου. Στην παράσταση, όπως ξέρεις, τραγουδάμε. Γενικότερα, είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να δοκιμάζει και να πειραματίζεται με καινούργια πράγματα. Με αυτό τον τρόπο νιώθω πιο γεμάτη και πιο πλούσια σε εμπειρίες.
Δοκιμάζοντας και κάνοντας διαφορετικά πράγματα, δίνεις «τροφή», σύμφωνα με κάποιους, για σχόλια. Ξέρεις κάτι, δεν με νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Σαφώς και στεναχωριέμαι όταν οι άνθρωποι ανοίγουν το στόμα τους και λένε διάφορα χωρίς να ξέρουν το πώς και το γιατί. Από την άλλη, όμως, δεν μπορώ και να μην κάνω πράγματα που θέλω για να μην πουν κάποιοι κάτι. Εξάλλου, απ’ ό,τι έχω διαπιστώσει, από τη στιγμή που έχει αρχίσει όλο αυτό, και τίποτα να μην κάνω τίποτα, πάλι κάτι θα βρουν να πουν. Ακόμα κι αν κάθομαι στο σπίτι μου να ακούω μουσική, θα πουν ότι είμαι κλεισμένη γιατί έχω πάθει κατάθλιψη. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τι σου λέω. Δεν μπορώ να λειτουργώ κάτω από αυτό το πρίσμα. Θα λειτουργώ σύμφωνα με τις δικές μου επιθυμίες και θα είμαι συνεπής στα δικά μου θέλω.

- Η χρονιά που έφυγε πόσο σημαντική ήταν για σένα;

Ηταν πάρα πολύ σημαντική και συνάμα πολύ δύσκολη. Εμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου και για το πώς πρέπει να χειρίζομαι ορισμένες καταστάσεις. Ωρίμασα πολύ ως άνθρωπος και δεν ξέφυγα λεπτό από την Κατερίνα και τη δική μου ουσία και πραγματικότητα. Και είμαι περήφανη που κατάφερα να είμαι εγώ και να το φέρω εις πέρας σχεδόν αλώβητη.

- Γιατί σχεδόν;

Είχα κάποια ψυχοσωματικά προβλήματα γιατί δεν περνούσα και πολύ καλά, αλλά όλα αυτά τώρα είναι παρελθον. Κοιτάζω μπροστά, δεν έχω εμμονές με το παρελθόν. Πάντα όταν τελειώνει κάτι, όσο δύσκολο και να είναι, ονειρεύομαι την επόμενη μέρα. Ελπίζω και αναπνέω από το μέλλον.

- Οταν πιάνεις «πάτο», τι κάνεις για να ορθοποδήσεις;

Ευτυχώς, δεν παίρνει πολύ ο πάτος, γρήγορα ξεπερνάω τα αρνητικά και κοιτάζω μπροστά. Πολύ γρήγορα εξαντλείται η «κατάθλιψη», έχω γερές άμυνες.

- Είσαι ένα από τα πρόσωπα της χρόνιας. Ποια είναι τα αρνητικά και τα θετικά τού να σε «κυνηγάει» η δημοσιότητα;

Σε κάθε νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις. Σίγουρα υπάρχει αναγνωσιμότητα μέσα από τη δουλειά σου, όμως αυτό πολλές φορές γίνεται παρεμβατικό, παρεισφρέει στην προσωπική σου ζωή και αυτό μπορεί να σε «κάψει», να σε φθείρει πολλές φορές και άθελά σου. Βρίσκεσαι ξαφνικά παντού, σε όλες τις εκπομπές επειδή έδωσες μια συνέντευξη σ’ ένα περιοδικό. Δυστυχώς, πολλοί συνάδελφοί σου -και αυτό με έχει ταράξει- αναπαράγουν μια κουβέντα που έχω πει με το δικό τους τρόπο, βγάζοντας προς τα έξω πράγματα που μπορεί να μην έχουν σχέση με τα δικά μου λεγόμενα και αυτό ουσιαστικά είναι ένας «βιασμός» της προσωπικότητάς μου. Γιατί δεν είμαι εγώ και ξαφνικά είναι στο στόμα μου κουβέντες που δεν έχω πει.

- Εχει υπάρξει στιγμή που έχεις λυγίσει με όσα σου έχουν καταλογίσει και με όσα έχουν γραφτεί για σένα, τις σχέσεις σου και όλα όσα φέρεσαι να έχεις κάνει;


Ναι, έχω αισθανθεί ανήμπορη να αντιμετωπίσω ορισμένες καταστάσεις, μέχρι και πρόσφατα μάλιστα. Σηκώνω πλέον τα χέρια μου ψηλά γιατί τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο χωρίς να το προκαλώ. Και το χειρότερο είναι ότι ο απλός ο κόσμος -εσύ κι εγώ ξέρουμε πώς λειτουργεί το σύστημα και πώς μπαίνουν τα εξώφυλλα-, βλέποντας προσωπικές μου φωτογραφίες στα περιοδικά, δεν καταλαβαίνει ότι δεν γίνονται με τη συναίνεσή μου και νομίζει ότι το προκαλώ. Οτι φωνάζω τους παπαράτσι για να με φωτογραφίσουν και μπορεί αυτό να είθισται στο χώρο μας και να το κάνουν πολλοί, όχι όμως εγώ. Δεν θέλω να παίξω σε αυτό το παιχνίδι.Μια παπαρατσική φωτογραφία φαίνεται και ξεχωρίζει από μια στημένη.


- Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες και γιατί;


Οταν είχα πει κάτι σε μια συνέντευξη και στον τίτλο του εξωφύλλου έγραψαν κάτι εντελώς διαφορετικό.


- Οι γονείς σου τι σου λένε; Τα πιστεύουν όλα αυτά, στεναχωριούνται;


Ξέρουν ποια είμαι και με εμπιστεύονται, δεν χρειάζεται να αποδείξω στους δικούς μου ανθρώπους τίποτα. Εχουμε πολύ καλή επικοινωνία και ουσιαστική σχέση. Στεναχωριέμαι, όμως, γιατί η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι η εικόνα που θέλω εγώ να υπάρχει για μένα. Ο κόσμος ταυτίζεται με μια αρνητική εικόνα που έχουν φτιάξει για μένα. Και αυτό με πληγώνει πάρα πολύ γιατί δεν είμαι εγώ και δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου να το ανατρέψω.

- Εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους ή την έχεις πατήσει;


Δυστυχώς ναι, και την έχω πατήσει άπειρες φορές. Σ’ αυτό το χώρο δεν μπορείς να εμπιστευθείς πραγματικά κανέναν, μου την έχουν φέρει σε χρόνο dt.

- Ποιοι άνθρωποι σε έχουν προσδιορίσει;


Οι γονείς μου, τους οποίους τους λατρεύω και τους εκτιμώ, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, δάσκαλός μου στη σχολή, και ο Πάνος Κοκκινόπουλος, που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω πρώτη φορά στην τηλεόραση.

-Πώς χαλαρώνει η Κατερίνα; Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;


Σπίτι, μπροστά στο τζάκι με κρασί, μουσική και καλή παρέα. Είμαι πλέον σπιτόγατος. Παλιότερα έβγαινα περισσότερο, αλλά τώρα πια έχω χαλαρώσει. Προτιμώ να κάθομαι στο σπίτι με φίλους να παίζουμε επιτραπέζια, να κουβεντιάζουμε, να τρώμε.

- Και ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό; Φαντάζομαι όχι τα αβγά.

Οχι, δεν είναι τα αβγά, προτιμώ τα γεμιστά και τα θαλασσινά.


- Τι σε διασκεδάζει πιο πολύ;


Να είμαι με ανθρώπους που αγαπώ και να νιώθω ασφαλής και προστατευμένη από την ενέργεια και την αύρα τους. Να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και να κάνουμε βλακείες μαζί: να πηγαίνουμε σε μικρά μπαράκια, να χορεύουμε και να μπορούμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα.


- Μου έχεις πει ότι δεν θέλεις να μιλάς καθόλου για τη σχέση σου. Θα σε ρωτήσω, λοιπόν, κάτι απλό: Είσαι ευτυχισμένη;


Είμαι καλά, νιώθω γεμάτη και πολύ ευτυχισμένη.


ΠΗΓΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLAM

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved