Μακιγιάζ και ένδυση προκάλεσαν αντιδράσεις στα κανάλια του Μπερλουσκόνι
Media

Μακιγιάζ και ένδυση προκάλεσαν αντιδράσεις στα κανάλια του Μπερλουσκόνι

Πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν «ιστορική» τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στα τρια τηλεπτικά κανάλια του ομίλου «Μέντιασετ», ιδιοκτησίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αιτία της διαμαρτυρίας των εργαζομένων υπήρξε η απόφαση της επιχείρησης να προχωρήσει σε «εξωτερική ανάθεση» του ενδυματολογικού τομέα και του μακιγιάζ. Η αλλαγή αφορά συνολικά 56 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται στο Μιλάνο και στη Ρώμη και δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά στο εξής δεν θα λαμβάνουν πριμ παραγωγικότητας και ως εκ τούτου -όπως δημοσιεύεται στον Τύπο- θα πρέπει να δεχθούν μείωση των απολαβών τους. Κατά την απεργιακή κινητοποίηση δεν διακόπηκε η μετάδοση των εκπομπών, αλλά στο βασικό δελτίο ειδήσεων, το tg5, μεταδόθηκαν ρεπορτάζ, χωρίς την «υπογραφή» των δημοσιογράφων. Έξω, δε, από τα στούντιο του Μιλάνου και της Ρώμης, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη νέα στρατηγική του ομίλου. Ο παρουσιαστής του προγράμματος, «Ιl Milionario» (Ο Εκατομυριούχος), Τζέρι Σκόττι, σε ζωντανή μετάδοση, διατύπωσε την συμπαράστασή του στους εργαζομένους. Πρόκειται για την πρώτη, έστω και περιορισμένης απήχησης, συντονισμένη απεργία, που οργανώνεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς του «Καβαλιέρε». Τα ιταλικά συνδικάτα, σε ανακοινώσεις τους, τόνισαν ότι «είμαστε σαφώς ανήσυχοι διότι η πρώτη αυτή εξωτερική ανάθεση στην εταιρία Pragma Service, μπορεί να σημάνει την υιοθέτηση μιας ευρύτερης πρακτικής, που θα επεκτεθεί και σε άλλες δραστηριότητες και τομείς του ομίλου Μέντιασετ». Αλλά και οι δημοσιογράφοι, που απασχολούνται στα τρία κανάλια του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, διατηρούν σημαντικές επιφυλάξεις σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον. Τον Δεκέμβριο αποφασίσθηκε η συνένωση του εργασιακού δυναμικού τριών διαφορετικών δημοσιογραφικών συντάξεων σε μία ομάδα, που θα παρέχει υλικό και ειδήσεις σε όλο τον όμιλο. Πριν λίγες μέρες, οι μακιγιέζ, είχαν προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσουν τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, γράφοντάς του επιστολή, στην οποία τού υπενθύμιζαν: «Ξέρετε ότι πολλές από εμάς έζησαν μαζί σας τις βασικές στιγμές της ίδρυσης του ομίλου αυτού. Πρόκειται για αναμνήσεις, που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και μας προκαλούν συγκίνηση. Η απόφαση να αποποιηθεί η Μέντιασετ τον εργασιακό μας τομέα μάς πληγώνει και μάς ανησυχεί βαθύτατα. Βασιζόμαστε στην ευαισθησία σας και στην παρέμβασή σας».
Απάντηση, ωστόσο, εκ μέρους τους καναλάρχη δεν υπήρξε τότε. Η εργοδοσία προτίμησε να εκδόσει επίσημη ανακοίνωση, στη οποία τονίζεται ότι «όλα τα άτομα, που εργάζονται ως φροντιστές, μακιγιέρ και ενδυματολόγοι, θα διατηρήσουν μια μόνιμη απασχόληση» και ότι «για αύριο έχει ορισθεί συνάντηση με τα συνδικάτα στην οποία υπάρχει η ελπίδα να υπάρξει πρόσφρο έδαφος για διάλογο».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved