Ανοίγουν την Δευτέρα οι "Νέοι Φάκελλοι"
Media

Ανοίγουν την Δευτέρα οι "Νέοι Φάκελλοι"

Aνοίγουν οι "Νέοι Φάκελλοι" την Δευτέρα στον Σκάι με καλεσμένους τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Αλογοσκούφης, Γιάννο Παπαντωνίου και Γιάννη Παπαθανασίου που θα αναλύσουν τα «Greek Statistics» και την χαμένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.


Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία θα μπαίνει στο μικροσκόπιο του Eurogroup των Βρυξελλών, «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» ερευνούν τις διαχρονικές ανησυχίες της Κομισιόν για την ελληνική «δημιουργική λογιστική» αλλά και το προτεινόμενο από πολλούς ιρλανδικό «σενάριο-σοκ» για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 23.00 στο ΣΚΑΪ.
Τι ψάχνουν οι ελεγκτές της Κομισιόν που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα και σε ποιους κωδικούς εξόδων του Ελληνικού κράτους πρόκειται να επιμείνουν;
Η Σοφία Παπαϊωάννου ταξιδεύει στο Λουξεμβούργο, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι για να απαντήσει σε όλα τα δύσκολα ερωτήματα που βασανίζουν την Ελληνική οικονομία. Για πρώτη φορά η Eurostat ανοίγει τις πόρτες του αρχηγείου της στο Λουξεμβούργο για να εξηγήσει στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ με ποιον τρόπο αξιολογείται η Ελληνική οικονομία από τους τεχνοκράτες της Κομισιόν αλλά και πότε, πώς και γιατί η Ελλάδα έγινε το «μαύρο πρόβατο» της Ευρωζώνης.
Η Σοφία Παπαϊωάννου ανοίγει τον φάκελο των «περίφημων» στους διαδρόμους των Βρυξελλών “Greek Statistics” και ερευνά τις παρασκηνιακές διαδρομές των φακέλων και των στοιχείων που στέλνει η Αθήνα στην ΕΕ από την ημέρα που υποβλήθηκε η αίτηση της χώρας για ένταξη στην ΟΝΕ, μέχρι και τη νέα απόφαση για στενή επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.
Στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπήκε «με το σπαθί της» στην ΟΝΕ απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και οι άνθρωποι που χειρίστηκαν τη διαπραγμάτευση.
Ακόμη, για πρώτη φορά ο Γιώργος Αλογοσκούφης μιλά για την «απογραφή» του 2004, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα και την πρώτη στενή επιτήρηση της Ελληνικής Οικονομίας από την Ευρώπη. «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» ερευνούν το φαινόμενο της «δημιουργικής λογιστικής» και απαντούν στο ερώτημα πώς «μαγειρεύονται» διαχρονικά τα οικονομικά στοιχεία της χώρας. Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν τέλος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και ο προκάτοχός του Γιάννης Παπαθανασίου και απαντούν για πρώτη φορά σε όλα τα ερωτήματα για το χειρισμό της κρίσης αλλά και τον υπερδιπλασιασμό του ελλείμματος μέσα σε έναν μόλις μήνα.
Ποιοι και πότε ακριβώς έκαναν τα λάθη που στοίχισαν στην Ελλάδα την εθνική της αξιοπρέπεια, τι απαντούν τα στελέχη του οικονομικού παρασκηνίου που χειρίζονται τη λεπτή ισορροπία σχέσεων Ελλάδας-Κομισιόν και τι θέση έχουν τα πολιτικά παιχνίδια κάτω από το τραπέζι του Ecofin;

«Το Ιρλανδικό σοκ»


ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ερευνούν τα σκληρά ιρλανδικά μέτρα που προτείνουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι... Ταξιδεύουν στο Δουβλίνο για να καταγράψουν το «σοκ» των Ιρλανδών από τα σκληρά οικονομικά μέτρα που κάποιοι βλέπουν σαν μονόδρομο και για την περίπτωση της Ελληνικής οικονομίας.
Πώς κατέρρευσε το high-tech όνειρο της Ευρώπης και η πάλαι ποτέ κέλτικη «χώρα της αφθονίας» και γιατί χρειάστηκαν τρεις διαφορετικοί προϋπολογισμοί λιτότητας μέσα σε έναν χρόνο για να αντιμετωπιστεί μια παρ’ ολίγον πτώχευση;
«ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» αναζητούν το ιρλανδικό μοντέλο για την έξοδο από την κρίση και μιλούν με σημαντικούς παράγοντες στην Ιρλανδία για να απαντήσουν στο ερώτημα αν το αντίδοτο για τους εφιάλτες της Ελληνικής οικονομίας βρίσκεται κρυμμένο κάπου στην ευρωπαϊκή πατρίδα του φολκλόρ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved