Έχουν και κότερο... Μην πάτε μια βόλτα!
Lifestyle

Έχουν και κότερο... Μην πάτε μια βόλτα!

Το “έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα”, ξεχάστε το! Γιατί μπορεί οι θαλαμηγοί και τα mega yachts των rich & famous της χώρας μας να αποπνέουν ασφάλεια, όμως μερικές φορές ακόμα και αυτά είναι ανήμπορα να αντιμετωπίσουν τη μανία της φύσης. 

Καλοκαίρι 2008. Είναι η πρώτη φορά που μία από τις ωραιότερες και πολυτελέστερες θαλαμηγούς ανά τον κόσμο, το Alfa Nero του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου πρόκειται να περάσει τον ισθμό της Κορίνθου. Ο καπετάνιος της θαλαμηγού παίρνει το πράσινο φως από το Λιμεναρχείο της περιοχής προκειμένου να γίνει η διέλευσή της από τη διώρυγα.

Μόνο που ένας κακός χειρισμός, ένας λάθος ανθρώπινος υπολογισμός και η θαλαμηγός προσκρούει στα τοιχώματα του Ισθμού καθώς περνάει. Αμέσως σημαίνει συναγερμός στην περιοχή. Η πρόσκρουση στο εμπρός αριστερό μέρος της πρύμνης είναι μικρή. Η αγωνία των πρώτων δευτερολέπτων δίνει τη θέση της στον εκνευρισμό. “Γιατί να γίνει;” διερωτάται ο ίδιος ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ο οποίος δεν έχει προλάβει να χαρεί όσο θα ήθελε τη θαλαμηγό του. Ευτυχώς οι επισκευές κράτησαν μόλις λίγες μέρες, αν και στοίχησαν στους ιδιοκτήτες αρκετές χιλιάδες ευρώ προκειμένου η θαλαμηγός να επανέλθει στις παλιές... ομορφιές της.


Μία ακόμη 'φουρτούνα' για την οικογένεια Αγγελόπουλου που αυτή τη φορά αφορούσε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ήταν όταν η δική του θαλαμηγός προσάραξε πριν από μερικά καλοκαίρια στη βραχονησίδα του Άι-Γιώργη που βρίσκεται ανοιχτά της Ύδρας. Φυσικά η είδηση και μόνο πως το “Smile” αντιμετώπιζε πρόβλημα, μεταδόθηκε σε χρόνο d.t. στο νησί και φυσικά έσπευσαν πολλοί οικειοθελώς να βοηθήσουν προκειμένου να λήξει ομαλά και όσο πιο σύντομα γίνεται η περιπέτεια του Προέδρου της Χαλυβουργικής



“Άνθρωποι στη θάλασσα”



27 Οκτωβρίου 1993. Η Χαρά Βεντούρη είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί και επιτόπου κάνει τάμα στην Παναγιά. Ο σύζυγός της Γιώργος Βεντούρης αποφασίζει μέσα σε λίγη ώρα να πάρει το σκάφος του Koha II και να ταξιδέψει μέχρι την Τήνο για να προσκυνήσει τη Χάρη της. Φεύγει με τον φίλο του Αριστοτέλη Αρχιτεκτονίδη. Λίγο έξω από τη Σύρο πιάνει θαλασσοταραχή. Ο Γιώργος Βεντούρης τρέχει στην πρύμνη για να σηκώσει το 'μπαλόνι'. Μόνο που λόγω της θαλασσοταραχής χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα. Ο Αριστοτέλης Αρχτιτεκτονίδης τρέχει για να τον σώσει όμως χάνει και αυτός την ισορροπία του και βρίσκεται ξαφνικά στη θάλασσα. Το σκάφος μένει ακυβέρνητο και κάνει κύκλους. Για δώδεκα ολόκληρες ώρες οι δύο άντρες παλεύουν με τα κύματα, ανήμποροι να πλησιάσουν έστω και λίγο στη στεριά. Ένα διερχόμενο πλοίο της “Strintzis Lines” που έχει λάβει σήμα SOS καταπλέει στην περιοχή και ψάχνει να βρει τους ναυαγούς. Τελικά, μετά από αρκετή ώρα τους εντοπίζει και ο εφοπλιστής μαζί με τον φίλο του σώζονται. Μόνο που το σκάφος δεν θα βρεθεί ποτέ.



Ατύχημα στο παρθενικό ταξίδι



2004. Δίσεκτο έτος. Ο εφοπλιστής Άρης Θεοδωρίδης μόλις έχει αποκτήσει τη νέα του θαλαμηγό και έχει στείλει skipper στο Λαύριο να το παραλάβει και να το οδηγήσει μέχρι τη μαρίνα του Φλοίσβου. Εκεί περιμένει από στιγμή σε στιγμή ο εφοπλιστής για να αντικρίσει το νέο του απόκτημα. Όταν το σκάφος ξεπροβάλει στην είσοδο της μαρίνας, ο εφοπλιστής δείχνει να καμαρώνει. Η χαρά του όμως δεν κρατά για πολύ καθώς για κάποιο λόγο δεν κάνει κράτει στις μηχανές. Αποτέλεσμα; Το σκάφος πέφτει με φόρα πάνω σε δύο άλλες θαλαμηγούς που είναι αραγμένες στη μαρίνα, μία από τις οποίες φέρει στην πρύμνη του το όνομα “Swan” και ανήκει στον τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλο.



Μία... περίεργη βύθιση



Το τεράστιο “Pelorus” του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς πρόκειται να κάνει ένα από τα πρώτα του ταξίδια στο Αιγαίο. Το mega yacht μια μέρα κάνει είσοδο στη Μαρίνα Ζέας και επιχειρεί να δέσει. Μία λάθος μανούβρα του όμως καθώς δένει, βυθίζει ένα μικρό σκάφος 20 μέτρων που βρίσκεται δίπλα. Το επεισόδιο κρατήθηκε μυστικό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στενοί συνεργάτες του Ρώσου μεγιστάνα έσπευσαν αμέσως να αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη του μικρού σκάφους με επιταγή που ανέγραφε πολλά... μηδενικά! Οι απόψεις όμως για το πώς τελικά κατέληξε το περιστατικό σε βύθιση σκάφους διίστανται. Κάποιοι λένε πως βυθίστηκε εξαιτίας πρόσκρουσης με το Pelorus. Κάποιοι άλλοι όμως υποστηρίζουν πως κατά την ώρα εισόδου του mega yacht στη μαρίνα, σήκωσε τεράστιο κύμα που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο μικρό σκάφος. Αφού όμως κρατήθηκε μυστικό τι πραγματικά συνέβη, εικασίες μπορούν να υπάρχουν πολλές...



Ο καλός ο καπετάνιος...



... στη φουρτούνα φαίνεται και στην περίπτωση θαλαμηγού που ανήκει σε πολύ γνωστή εύπορη οικογένεια της χώρας, ισχύει 100%. Η κατά τα άλλα χλιδάτη και ασφαλής θαλαμηγός έπλεε με προορισμό τις Κυκλάδες και τα μέλη της οικογένειας, είπαν να βγουν στο κατάστρωμα και να απολαύσουν τη βόλτα τους μαζί με τα παιδιά τους. Κάποια στιγμή οι μεγάλοι αμέριμνοι συζητούν τα δικά τους, έχοντας για λίγο απομακρύνει την προσοχή τους από τα πιτσιρίκια. Τότε ένα από αυτά, γλιστράει στη θάλασσα όμως κανένας δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Πολύ αργότερα αντιλαμβάνονται πως το παιδί δεν είναι on board. Αμέσως σημαίνει συναγερμός. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο πιτσιρικάς εντοπίζεται καθώς ο καπετάνιος της θαλαμηγού που μόνο 'γάτα' θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς αφού είχε υποχρεώσει τους γονείς των παιδιών να τους φοράνε σωσίβια στα οποία υπήρχε ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού (GPS). Έτσι, κατάφεραν να εντοπίσουν τον πιτσιρικά μέσα στη θάλασσα πριν τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του. Και τελικά η περιπέτεια είχε happy end.
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved