Ασκητική ζωή και προσευχή
Showbiz

Ασκητική ζωή και προσευχή

Υπάρχουν επώνυμοι που επισκέπτονται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο την Αθωνική Πολιτεία προκειμένου να ηρεμήσουν και να γαληνέψουν. Οι περισσότεροι από αυτούς προτιμούν να ζήσουν για λίγο την εμπειρία του να μείνουν σε ένα κελί της Μονής Μεγίστης Λαύρας ή στην Ξηροποτάμου.




Εκεί ζει ο πνευματικός τους και είναι λογικό να θέλουν να τον επισκεφτούν για να του μιλήσουν, να του εμπιστευτούν ακόμα και τις πιο κρυφές τους σκέψεις. Και παρόλο που ίσως μία ολόκληρη μέρα χρειαστεί να τραφούν μόνο με ένα κομμάτι ψωμί και μία ντομάτα, κανένας τους δεν παραπονιέται. Γιατί εκεί βρίσκονται για να απαρνηθούν κάθε τι που παραπέμπει σε εγκόσμια, όχι για να έχουν την ίδια ζωή και τις συνήθειες.

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή, ήταν η αφορμή για να βρεθεί για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος ο Νίκος Κουρκούλης. Ο τραγουδιστής μπαινόβγαινε συνεχώς σε νοσοκομεία, υποβαλλόταν ανελλιπώς σε ειδικές εξετάσεις και μέρα με τη μέρα ένιωθε τον οργανισμό του όλο και πιο αδύναμο. Τότε λοιπόν ήταν που αποφάσισε να βρεθεί κοντά στον Θεό. Ήθελε να προσευχηθεί για την υγεία του, να τον βοηθήσει η Παναγία να γίνει καλά. Λίγο καιρό μετά, επέστρεφε στην καθημερινότητά του πιο ήρεμος αλλά και πιο δυνατός από ποτέ και ψυχολογικά και σωματικά. Οι επόμενες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειχναν σοβαρές ενδείξεις βελτίωσης και για πρώτη φορά οι γιατροί του ήταν αισιόδοξοι για την κατάληξη της περιπέτειας της υγείας του. Τότε, κάποιοι μίλησαν για θαύμα. Ο ίδιος ο Νίκος Κουρκούλης είναι σίγουρος πως οι προσευχές του εισακούστηκαν και εννοείται πως με την πρώτη ευκαιρία καταφεύγει στην Αθωνική Πολιτεία για να προσευχηθεί και να γαληνέψει. Την ίδια γαλήνη επιζητά συχνά και ο Γιώργος Μαζωνάκης ο οποίος σχεδόν αμέσως μετά το τέλος των εμφανίσεών του σε κάποιο νυχτερινό κέντρο, αφιερώνει μία βδομάδα τουλάχιστον για να βρεθεί κοντά στον πνευματικό του σε μονή του Αγίου Όρους. Εκεί κατέφυγε και ο Κώστας Κεντέρης πριν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα την εποχή που βρισκόταν στο κέντρο της δημοσιότητας λόγω της υπόθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έμεινε εκεί αρκετό καιρό και όταν πλέον το σκάνδαλο είχε κοπάσει και ο ίδιος ένιωθε έτοιμος, επέστρεψε στην καθημερινότητά του πιο δυνατός και πιο ήρεμος από ποτέ.

Ένας άλλος επώνυμος που ζητά συχνά την ευλογία του πνευματικού του είναι επίσης ο Σάκης Ρουβάς. Η πρώτη φορά που είχε βρεθεί εκεί ήταν όταν είχε ξεσπάσει ο σάλος για την κοινή συναυλία που είχε αποφασίσει να δώσει στα κατεχόμενα της Κύπρου μαζί με τον Τούρκο καλλιτέχνη Μπουράτ Κουτ. Από τότε, σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του βρίσκεται κοντά στον πνευματικό του και συζητά μαζί του για το πώς να χειριστεί διάφορα θέματα που τον αφορούν.


Γαλαζοαίματοι και πλούσιοι



Μπορεί in real life να απολαμβάνουν την απόλυτη χλιδή και τις ανέσεις τους, όμως επιζητούν και την ασκητική ζωή του Αγίου Όρους του οποίου την γαλήνη δεν μπορούν να συναντήσουν πουθενά στον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας ο οποίος μάλιστα είναι ενεργό μέλος του συλλόγου “Φίλοι του Αγίου Όρους”. Ο ίδιος επισκέπτεται την Αθωνική Πολιτεία κάθε χρόνο την Άνοιξη καθώς ο πνευματικός του βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου την οποία και ενισχύει οικονομικά όποτε μπορεί. Το πρόγραμμά του, είναι πάνω κάτω το ίδιο κατά την επίσκεψή του. Όταν εκείνος αποβιβάζεται στο Άγιο Όρος, η σύζυγός του Καμίλα τον αποχαιρετά για να απολαύσει την κρουαζιέρα της στα νησιά της χώρας μας με τη θαλαμηγό Paris της οικογένειας Λάτση και ανανεώνουν το ραντεβού τους για λίγες μέρες αργότερα. Ο Κάρολος όταν διαμένει σε κελί της Μονής Βατοπεδίου, ακολουθεί και εκείνος κατά γράμμα το πρόγραμμα των μοναχών και μόνο όταν έχει ελεύθερο χρόνο καταλήγει στην τεράστια και ανεκτίμητης αξίας βιβλιοθήκη της μονής για να αφοσιωθεί στο διάβασμα συγγραμμάτων που του αρέσουν πολύ.

Τακτικοί επισκέπτες της Αθωνικής Πολιτείας όμως είναι και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος με τους γιους του Παύλο και Νικόλαο οι οποίοι επισκέπτονται και χωρίς τον πατέρα τους το περιβόλι της Παναγίας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Από τους rich & famous τώρα που επιλέγουν να βρεθούν στο Άγιο Όρος παρόλο που οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι γεμάτοι πολλά μηδενικά, είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου, ο Λεωνίδας και ο Θεμιστοκλής Βαράγκης, ο Αλέκος Μπακατσέλος, ο Θανάσης Μαρτίνος, ο Νίκος Τσάκος, ο Κώστας Καίσαρης και πολλοί ακόμα επιχειρηματίες και εφοπλιστές της χώρας μας αλλά κα πολιτικοί όπως ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο Βλαντιμίρ Πούτιν που έχουν βρεθεί πάνω από μία φορά εκεί και ξέρουν πως στην Αθωνική Πολιτεία θα βρουν κάτι πολύτιμο που δεν μπορούν να αποκτήσουν με κανέναν άλλον τρόπο, όσα λεφτά ή δύναμη και αν διαθέτουν. Γιατί η προσωπική τους γαλήνη και η επαφή τους με τον Θεό δεν μπορούν ούτε να αγοραστούν, ούτε να πουληθούν...


©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved