Τα παράξενα των Oscars
Hollywood

Τα παράξενα των Oscars

Απόψε θα μάθουμε ποιοι είναι οι νικητές των βραβείων Oscar, όμως από μόνες τους οι υποψηφιότητες έχουν κάποιες ιστορίες.

Για παράδειγμα φέτος είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν υποψήφιες δέκα ταινίες μετά το 1943. Μεταξύ τους είναι και το Up – Ψηλά στον Ουρανό, η ταινία κινουμένων σχεδίων. Αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά, μετά το 1992, όταν τότε υποψήφιο ήταν το «Η ωραία και το τέρας».
Η Meryl Streep που μαζί με τη Sandra Bullock είναι τα φαβορί, είναι υποψήφια για 16η φορά , ενώ στο παρελθόν έχει τιμηθεί δύο φορές, μία για το Κράμερ εναντίον Κράμερ το 1979 και μία για το Εκλογή της Σόφι το 1982. Στις κατηγορίες των ηθοποιών, πέντε είναι προηγούμενοι νικητές, ο George Clooney, ο Morgan Freeman, η Penelope Cruz, η Meryl Streep και η Helen Mirren. Οι υπόλοιποι 12 είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά. Το Precious είναι το πρώτο υποψήφιο φιλμ σε όλη την ιστορία των Oscars που έχει σκηνοθετήσει Αφροαμερικανός. Στο παρελθόν Αφροαμερικανοί είχαν προταθεί για τη σκηνοθεσία, αλλά δεν είχαν και υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας. Η Kathryn Bigelow είναι η τέταρτη γυναίκα υποψήφια για Oscar στην ίδια κατηγορία. Αν κερδίσει η Αμερικανίδα σκηνοθέτης, θα είναι η πρώτη γυναίκα που παίρνει βραβείο σκηνοθεσίας. Από εννέα υποψηφιότητες έχουν το Hurt Locker και το Avatar και σε λίγες ώρες θα ξέρουμε ποια από τις δύο κυριάρχησε στα πιο σημαντικά βραβεία της χρονιάς.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved