Ο Έλληνας οδηγός αγώνων της Mercedes
Lifestyle

Ο Έλληνας οδηγός αγώνων της Mercedes

 

Της Διονυσίας ΖαπατίναΟ Αλέξανδρος Μαργαρίτης μπορεί με καμάρι να λέει ότι εκπροσωπεί επάξια την πατρίδα του την Ελλάδα στις πίστες της Γερμανίας –και όχι μόνο- ως οδηγός την επαγγελματική ομάδα οδηγών της Mercedes.

 

Ο Αλέξανδρος, μόλις 25 χρονών σήμερα, είχε σαν όνειρο να γίνει κάποτε οδηγός μονοθέσιου και τελικά τα κατάφερε και μάλιστα πριν από τέσσερα χρόνια που μπήκε στον χώρο, κατείχε τον τίτλο του μικρότερου επαγγελματία οδηγού στην κατηγορία του.

Ήταν μόλις 11 χρονών όταν έκανε προπόνηση στα καρτ μαζί με τον θρύλο Michael Schumacher. “Είχα ξεκινήσει τότε ήδη δύο χρόνια να ασχολούμαι με τα go-kart και είχε ήδη αρχίσει να γεννιέται στο μυαλό μου η επιθυμία να τρέξω σε αγώνες. Ο Michael Schumacher έτυχε να έρχεται για να κάνει κι εκείνος kart στην ίδια πίστα που εγώ έκανα προπόνηση. Έτσι τον γνώρισα και αρκετές φορές τρέξαμε μαζί και μετά συζητούσαμε για την αγωνιστική οδήγηση των go-kart.”

Ο Άλεξ όπως τον φωνάζουν όλοι οι φίλοι του, γεννήθηκε στη Βόννη της Γερμανίας και εκεί μεγάλωσε, καθώς ο πατέρας του Γιώργος Μαργαρίτης που είχε γεννηθεί στο χωριό Γαρδίκι το οποίο βρίσκεται σαράντα χιλιόμετρα έξω από την Ηγουμενίτσα, είχε μεταναστεύσει από μικρός στη Γερμανία. Εκεί παντρεύτηκε μία όμορφη Γερμανίδα με την οποία έμελλε να αποκτήσει δύο γιους, τον 29χρονο σήμερα Ανδρέα και τον 25χρονο Άλεξ.

«Τα παιδικά μου χρόνια μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ήσυχα. Τον χειμώνα σχολείο και το καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα. Τότε περνούσα έξι μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου μας μάθαιναν τα ελληνικά» μας διηγείται ο ίδιος. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό. Έπαιζε ποδόσφαιρο και μπάσκετ –δύο αθλήματα στα οποία έχει αδυναμία ακόμα και σήμερα- αλλά κόπηκαν μαχαίρι όταν ανακάλυψε τα go-kart.

«Άρχισα να μαθαίνω να οδηγώ, στα kart όταν ήμουν 9 χρονών.» θυμάται ο Αλέξανδρος «Στην αρχή το ξεκίνησα για πλάκα αλλά από την πρώτη στιγμή λάτρεψα την αίσθηση που σου δίνει η ταχύτητα και η αδρεναλίνη που ξεσηκώνει ολόκληρο το σώμα. Πολύ γρήγορα έγινε για μένα πάθος. Ήθελα να τρέξω σε αγώνες. Και έτσι βρέθηκα στο Γερμανικό Πρωτάθλημα go-karting.”

Μακριά από τις πίστες της, ο Άλεξ είναι ένας νέος της ηλικίας του. Παρόλο που σχεδόν όλη η μέρα του είναι μία ατελείωτη προπόνηση, αφιερώνει πολλά βράδια για την προσωπική του διασκέδαση. Ακούει κυρίως Hip Hop μουσική αλλά και κάποια ήδη της house και ελληνική μουσική.

Ένα από τα cd’s πάντως που βρίσκονται μόνιμα στο αυτοκίνητό του είναι η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μαζωνάκη. Όσο για τις κατακτήσεις του στο αντίθετο φύλο; Αυτές είναι πάρα πολλές αφού πρόκειται για έναν πραγματικά πολύ γοητευτικό νέο. Όσο για το πρότυπο της γυναίκας που αρέσει στον ίδιο... H Angelina Jolie και η Catherine Zeta Jones είναι δύο γυναίκες που θεωρεί πολύ ωραίες αλλά το απόλυτο πρότυπο τέλειας γυναίκας για εκείνον είναι η σέξι Jessica Alba...



©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved