Αγωγή κατέθεσε ο Γιάννης Κότσιρας κατά της Sony Music
Showbiz

Αγωγή κατέθεσε ο Γιάννης Κότσιρας κατά της Sony Music

 

Αγωγή εναντίον της δισκογραφικής εταιρίας Sony Music κατέθεσε ο Γιάννης Κότσιρας διεκδικώντας μάλιστα το ποσό των 220.000 ευρώ, κάνοντας λόγο για κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητάς του...

Πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στον τραγουδιστή και τη δισκογραφική εταιρία Sony Music μετά την αγωγή που κατέθεσε ο πρώτος. Αφορμή γι' αυτό όπως αναφέρεται στην αγωγή στάθηκε η προσφορά στο αγοραστικό κοινό της εφημερίδας Espresso της Κυριακής των τριών πρώτων μουσικών του άλμπουμ. Όπως αναφέρεται και στο δικόγραφο: “Με έκπληξη αντιλήφθηκα ότι μαζί με τις κυριακάτικες εκδόσεις της εφημερίδας Espresso της Κυριακής προσφέρθηκαν στο αγοραστικό κοινό της ανωτέρω εφημερίδας τα τρία πρώτα προσωπικά μουσικά μου άλμπουμ...”


“... Είναι προφανές ότι η εναγόμενη έχοντας την εκμετάλλευση των τριών παραπάνω μουσικών άλμπουμ και θέλοντας να εκμεταλλευθεί τη δημοφιλία που απολαμβάνω, τα παραχώρησε έναντι χρηματικού ανταλλάγματος στην ιδιοκτησία της εφημερίδας Espresso της Κυριακής προκειμένου, η τελευταία, να τα συμπεριλάβει στις τρεις κυριακάτικες εκδόσεις της, με στόχο την άνοδο του αριθμού των πωλούμενων κυριακάτικων φύλλων της”.

Σε άλλο σημείο της αγωγής του, ο Γιάννης Κότσιρας υποστηρίζει: “Η άνευ άδειάς μου παραχώρηση των τριών μουσικών μου άλμπουμ από την εναγόμενη προς την εφημερίδα Espresso της Κυριακής προσβάλλει κατάφωρα την προσωπικότητά μου σαν καλλιτέχνη και το κατοχυρωμένο νόμιμο σχετικό συγγενικό μου δικαίωμα, μου προξένησε δε τεράστια οικονομική και ηθική ζημιά...

... Σε κάθε δε περίπτωση το ύφος και το περιεχόμενο της εφημερίδας αυτής δεν έχει καμία σχέση η οποιαδήποτε συνάφεια με το ύφος και το περιεχόμενο των τραγουδιών και ερμηνειών μου. Η κυκλοφορία των τριών μουσικών μου άλμπουμ είχε σαν αποτέλεσμα την απογοήτευση του κοινού που αγαπά και αγοράζει τα άλμπουμ με ερμηνείες μου και γεμίζει τις συναυλίες μου. Το εν λόγω κοινό γνωρίζοντας τη στάση και άποψή μου στα τρέχοντα κοινωνικά θέματα, στάση που εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια που ερμηνεύω και των χώρων-μουσικών σκηνών που εμφανίζομαι, θεώρησε ότι έναντι χρηματικού τιμήματος αποδέχθηκα την κυκλοφορία των μουσικών μου άλμπουμ μέσα από μία εφημερίδα η θεματολογία της οποίας μου είναι ξένη.”

Τι ζητά ο Γιάννης Κότσιρας μέσα από όλη αυτή την ιστορία; Όπως αναφέρεται και στην αγωγή του: “Επειδή εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι η απαίτησή μου κατά της εναγομένης (σ.σ. Της Sony Music) ανέρχεται στο ποσό των (100.000+120.000) 220.000 ευρώ όπως κατά την συζήτηση με μάρτυρες και έγγραφα θα αποδείξω.
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved