Νταλάρας: "Πρέπει να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στον Ελληνισμό της διασποράς"
Showbiz

Νταλάρας: "Πρέπει να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στον Ελληνισμό της διασποράς"

Με τρόπο κατηγορηματικό, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Γιώργος Νταλάρας, σε συνέντευξή του στο "Νέο Κόσμο" της Αυστραλίας, δηλώνει πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις ελληνικές εθνικές εκλογές.

"Είμαι απόλυτα θετικός στη χορήγηση ψήφου στους ομογενείς μας", δήλωσε ο κ. Νταλάρας και πρόσθεσε:

"Γνωρίζετε το σεβασμό μου, την εκτίμησή μου και την τιμή που οφείλουμε στους Έλληνες της διασποράς, που είχαν το κουράγιο να αφήσουν τις εστίες τους δουλεύοντας σκληρά, παλεύοντας σε ξένους τόπους με αξιοπρέπεια και σκληρή δουλειά, και κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση σε αυτές τις καινούργιες πατρίδες, χωρίς ποτέ να βγάλουν από την ψυχή τους και το μυαλό τους την πατρίδα. Αυτοί οι Πανέλληνες λοιπόν, είναι για μένα καλύτεροι απ' όλους μας".

Στην ίδια συνέντευξη, μιλώντας για το "προσφυγικό ζήτημα" γενικότερα, ο κ. Νταλάρας έκανε και την ακόλουθη επισήμανση:

"Όχι μόνο ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αλλά κυρίως ως πολίτης, πιστεύω ακράδαντα ότι σε ανθρωπιστικό επίπεδο, ως πολιτισμένοι άνθρωποι και σεβόμενοι τις συνθήκες της Γενεύης, οφείλουμε τουλάχιστον να τηρούμε τις διεθνείς συμβάσεις προστασίας των προσφύγων και τα δικαιώματα τους στη διαδικασία αίτησης ασύλου. Είναι ένα επίπονο, μακρύ και μεγάλο πρόβλημα, χρειάζεται καθημερινή αντιμετώπιση. Όμως, δεν μπορούμε να υψώνουμε τείχη σε ένα πρόβλημα που δημιούργησαν προηγμένες κοινωνίες με δικτατορίες, πολέμους, κλιματική καταστροφή, αφαίμαξη φυσικών πόρων… Αιτίες που δημιουργούν πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες".

Ο κ. Νταλάρας, ο οποίος τον Οκτώβριο θα περιοδεύσει στην Αυστραλία, παρατηρεί πως "η δισκογραφία πέθανε στην Ελλάδα" και συμπληρώνει:

"Όσο και αν εξαφανίζονται τα δισκοπωλεία και οι δίσκοι, όσο και να προβάλλονται φτηνά και εφήμερα τραγούδια, όπως λέτε, οι αξίες όσο κρυμμένες και να είναι, θα έρθουν στην επιφάνεια, θα βρουν τρόπο επικοινωνίας με το κοινό. Ναι, η δισκογραφία πεθαίνει. Ναι, έχουν έρθει τα πάνω κάτω, όμως η μουσική και η έμπνευση, όχι μόνο δεν θα πεθάνει, αλλά μέσα σε αντίξοες συνθήκες θα ανθίσει και θα αναδειχθεί. Εμείς, για να αλλάξει, όπως λέτε, αυτό το φαινόμενο, δεν θα κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε, να δουλεύουμε με μεράκι και προσήλωση, σεβόμενοι πάντα το κοινό, με ανοιχτά μάτια και αυτιά σε καλλιτεχνικές καινοτομίες και κλειστά, απόλυτα κλειστά, σε κοινότοπα τερτίπια του συρμού και της μόδας. Καλύτερα κολλημένοι στο παρελθόν, όταν δεν υπάρχει πραγματική πρόταση με σεβασμό και συνέπεια, παρά κολλημένοι πίσω από εύκολες λύσεις εφήμερων σουξέ, που αναπαράγουν αυτόν τον άχρηστο, άνοστο και κακόγουστο ηχητικό πολτό".

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved