"Οι Νέοι Φάκελοι" ανοίγουν...με την οικονομική κρίση
Media

"Οι Νέοι Φάκελοι" ανοίγουν...με την οικονομική κρίση

 "Οι Νέοι Φάκελοι” ανοίγουν  απόψε με δύο ιστορίες «της οικονομικής κρίσης» που θα μπορούσαν να συμβούν σε όλους.

Ο Τάσος Τέλλογλου ερευνά τις συμβουλές…«της πεντάρας» που δίνουν κάποιες τράπεζες, αλλά και την ιστορία του ‘Έλληνα χρηματιστή που τον είπαν «ο Έλληνας Μάντοφ».

Συμβουλές… «της πεντάρας»


Νέα Υόρκη. Μέσα Σεπτεμβρίου 2008. Δεκάδες υπάλληλοι μίας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του πλανήτη, της Lehman Brothers, βγαίνουν από τα γραφεία της εταιρίας στο Μανχάταν κουβαλώντας ο καθένας από μια κούτα με τα προσωπικά του είδη.
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα πάνω από δύο χιλιάδες Έλληνες παρακολουθώντας τις εικόνες των διεθνών πρακτορείων δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν χάσει τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής. Ενάμισι χρόνο μετά την πτώση του αμερικανικού κολοσσού που σήμανε την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο Τάσος Τέλλογλου ερευνά με ποιες ευφάνταστες τεχνικές Έλληνες συνταξιούχοι, νοικοκυρές και ελληνικές οικογένειες πείστηκαν να επενδύσουν 100 εκατομμύρια Ευρώ σε ένα «παντός καιρού» χρηματοπιστωτικό προϊόν που θα αποδεικνυόταν ολέθριο.

Τον είπαν ο Έλληνας Μάντοφ!


Είναι από τους πιο γνωστούς χρηματιστές της Αθήνας με άρθρα σε έγκυρες οικονομικές εφημερίδες. Οι πελάτες του, γιατροί, επιχειρηματίες και καθηγητές με ηχηρά ονόματα, τον εμπιστεύονταν τυφλά. Μέχρι που ένα πρωί, ένα φορτηγό σταμάτησε έξω από το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας για να μαζέψει κούτες, χαρτιά και αρχεία της επιχείρησης του ανθρώπου που ακόμη και κάποιοι στενοί του φίλοι του αποκαλούν σήμερα «Έλληνα Μάντοφ».
Για πρώτη φορά ο Έλληνας επιχειρηματίας που κατάλαβε από νωρίς ότι έπρεπε να αποσύρει τα χρήματά του μιλά στον Τάσο Τέλλογλου και παρομοιάζει την περιπέτειά του με «ταινία της Αγκάθα Κρίστι, στην οποία όμως ξέραμε ποιος ήταν ο δολοφόνος».
Μία έρευνα για τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε δύο φορές αλλά καμία αρχή δεν έδωσε σημασία στο παρελθόν του, τον χρηματιστή που δεν είχε άδεια από το Ελληνικό χρηματιστήριο αλλά διακινούσε τεράστια ποσά σε μία από τις πιο περίεργες χρηματιστηριακές υποθέσεις με φόντο την οικονομική κρίση. Απόψε στις 23:00, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved