Εδώ μένουν ο Παύλος και Μαρί Σαντάλ
Lifestyle

Εδώ μένουν ο Παύλος και Μαρί Σαντάλ

 

Δύο ολόκληρα χρόνια έψαχναν να βρουν το σπίτι των ονείρων τους στο Λονδίνο ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ πριν τελικά καταλήξουν σε μία ονειρεμένη κατοικία του 18ου αιώνα.

“Το ήθελα απελπισμένα” δήλωσε πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή της η Μαρί Σαντάλ για το σπίτι όπου ζει ευτυχισμένα με τον σύζυγό της Παύλο και τα παιδιά τους. Το ζευγάρι μετά το γάμο του (που έγινε το 1995) εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. Όμως στην πορεία, αποφάσισε για να βρίσκεται κοντά στους γονείς του Παύλου αλλά και για να αποκτήσουν τα παιδιά του ευρωπαϊκή κουλτούρα και μόρφωση, να μετακομίσει στο Λονδίνο. Η Μαρί Σαντάλ όταν τελικά επέλεξε το συγκεκριμένο σπίτι στο South Kensington για μόνιμη κατοικία μαζί με τον σύζυγό της, ήθελε να αλλάξει τα πάντα. Εκείνο όμως που ήθελε να κρατήσει από το συγκεκριμένο σπίτι, ήταν οι παλ χρωματισμοί, τόσο από το εξωτερικό όσο και από τους εσωτερικούς χώρους. Ο διάσημος ντεκορατέρ Francois Catroux, ο οποίος έχει αναλάβει στο παρελθόν τα σπίτια της θρυλικής πλέον οικογένειας Ροθτσάιλντ αλλά και των γονιών της Μαρί Σαντάλ, ανέλαβε εξολοκλήρου το σπίτι του ζευγαριού στο Λονδίνο προκειμένου να το ανακαινίσει και να του χαρίσει μία ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, όπως είχε φανταστεί η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος. Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε αρχικά για τον designer ήταν το γεγονός ότι το οίκημα που πρωτοχτίστηκε περίπου το 1717, είχε κριθεί διατηρητέο και έτσι χρειαζόταν ειδική άδεια ώστε να ανακαινιστούν, κυρίως οι εσωτερικοί χώροι. Αυτοί βάφτηκαν λευκοί ενώ τα παρκέ παρέμειναν μαύρα όπως ήταν. Όσο για τους χρωματισμούς που κυριαρχούν στους εσωτερικούς χώρους αυτοί κινούνται στους τόνους του λευκού, του μαύρου, του μπεζ και του σοκολά ενώ οι κουρτίνες και οι ταπετσαρίες είναι από πανάκριβα υφάσματα και υλικά, όπως το κασμίρ, το βελούδο και το μετάξι.


Στην τραπεζαρία δεσπόζουν πανάκριβα βαριά έπιπλα όπως μπουφέδες και ένα τεράστιο τραπέζι με καρέκλες για τους καλεσμένους του ζευγαριού ενώ ένας τεράστιος και επιβλητικός επιχρυσωμένος πολυέλαιος στη μέση του χώρου, δίνει άλλη διάσταση στο χώρο. Πίνακες σύγχρονης τέχνης στολίζουν τους τοίχους ενώ στο σαλόνι δεσπόζει ένας εντυπωσιακός πίνακας του Damien Hirst. Ακόμα πιο εντυπωσιακός όμως είναι ο πίνακας του Jean Michel Basquiat που υπάρχει στη βιβλιοθήκη ενώ πορτρέτα της Μαρί Σαντάλ δια χειρός Andy Warhol όταν ακόμα εκείνη ήταν μόλις 16 χρόνων στολίζουν άλλες γωνιές του σπιτιού. “Τότε μου είχε πει ο Andy Warhol, 'πώς θα σου φαινόταν αν είχες το πορτραίτο σου ζωγραφισμένο' και εγώ του απάντησα 'Θα το ήθελα πολύ, σε ευχαριστώ πολύ'. Δεν είχα ιδέα όταν εκείνος έστειλε τα πορτρέτα μου στο Χονγκ Κονγκ όπου έζησα” δήλωσε σε συνέντευξή της η ίδια η Μαρί Σαντάλ.

Όσο για τα παιδικά δωμάτια, αυτά είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα από την ίδια τη Μαρί Σαντάλ η οποία έχει προσδώσει ένα καθαρά αμερικάνικο στυλ ενώ το playroom διαθέτει διώροφα κρεβάτια. Το δωμάτιο της Ολυμπίας είναι στους χρωματισμούς του ροζ με διακοσμητικό θόλο και βρίσκεται εκεί που παλιότερα υπήρχε η κεντρική κρεβατοκάμαρα του σπιτιού.

Όσο για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, έχει το αυστηρό λονδρέζικο στυλ ώστε να μην αποτελεί παραφωνία στην ελιτίστικη γειτονιά του Νότιου Λονδίνου όπου βρίσκεται και διαθέτει κήπο στο πίσω μέρος του. Η οικογένεια όμως έχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Μαζί με το σπίτι αγόρασαν ουσιαστικά και ένα ιδιωτικό περιφραγμένο πάρκο, λίγα μόλις μέτρα μακριά στο οποίο συνηθίζουν να περνούν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά του ζευγαριού αλλά και ο ίδιος ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ όταν έχουν την ευκαιρία.




©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved