Το χρονικό των τραγικών επεισοδίων
G-Politics

Το χρονικό των τραγικών επεισοδίων

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έλαβαν μέρος στην πορεία της ΓΣΕΕ και τη ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που δυστυχώς σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια και τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων.

Για αρκετές ώρες οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Έγινε εκτεταμένη ρίψη μολότοφ, χημικών και δακρυγόνων, ενώ από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν ούτε τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε υλικές ζημίες σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ομάδα 100 περίπου ατόμων προσπάθησε να εισβάλει στο κτήριο της Βουλής.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότωφ και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δολοφόνοι» και «Κάψτε τη Βουλή».

Στην οδό Σταδίου, αλλά και την Πανεπιστημίου, έχουν γίνει εκτεταμένες φθορές σε τράπεζες και καταστήματα, ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε στο Πολυτεχνείο, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το σούπερ μάρκετ Bazaar.

Μολότοφ έχουν πέσει έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο πλαϊνό μέρος της Βουλής.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην πορεία συμμετείχαν 35.000 διαδηλωτές, ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες ανεβάζουν τον αριθμό σε τουλάχιστον 40.000.

Τα επεισόδια στην Αθήνα έχουν γίνει πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved