Blood Brothers
Showbiz

Blood Brothers

Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν τα Καλουτάκια και συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία οι αδελφές Μαγγίρα, Αλεξανδράτου και πολλά ακόμα αδέλφια που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο και έγιναν ή δεν έγιναν stars...


Όταν οι αδελφές Άννα και Μαρία Καλουτά, εκεί γύρω στην εποχή του μεσοπολέμου, έκαναν την εμφάνισή τους στο θεατρικό σανίδι, όλοι μιλούσαν για παιδιά θαύματα που χόρευαν, τραγουδούσαν και έπαιζαν πρόζα καταπληκτικά. Δύο δεκαετίες αργότερα, η Έρρικα και η Μαργαρίτα Μπρόγιερ 'πλάσαραν' τους εαυτούς τους ως ένα πολύ δυνατό δίδυμο -και έτσι πραγματικά ήταν- έκαναν τη νυχτερινή Αθήνα του '60 να παραμιλά. Και ύστερα ήρθαν και οι κινηματογραφικές επιτυχίες τους καθώς έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της παρέας του Κώστα Βουτσά, της Μάρθας Καραγιάννη, της Ζωής Λάσκαρη και της Ρένας Βλαχοπούλου για να τις 'κατοχυρώσουν' ως ένα από τα καλύτερα δίδυμα του ελληνικού τραγουδιού. Η Μαργαρίτα Μπρόγιερ βέβαια -μητέρα της Κρίστυς Τσολακάκη- αποχώρησε νωρίτερα από την αδελφή της Έρρικα από την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας καθώς θέλησε να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Εκείνες τις χρυσές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου, άλλα δύο αδέλφια διέγραψαν λαμπρή καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο λόγος για τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και την αδελφή του Μήτση οι οποίοι μάλιστα πολύ συχνά συνεργάζονταν σε ελληνικές ταινίες, αποδεικνύοντας κάθε φορά πως ήταν αχτύπητο δίδυμο.

Sister power
Στα χρόνια που ακολούθησαν, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο και άλλα παιδιά θαύματα, και άλλα σούπερ δίδυμα όπως εμφανίστηκαν και αδέλφια που ναι μεν γίνονταν γνωστά στο ευρύ κοινό, το αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους όμως ήταν τελείως διαφορετικό. Όπως για παράδειγμα οι αδελφές Ματσούκα. Η Δήμητρα χρίστηκε sex symbol των 90s λόγω των ρόλων που αναλάμβανε σε σίριαλ ή θεατρικές παραστάσεις ενώ η Μαρία Ματσούκα λίγα χρόνια αργότερα, ξεκίνησε καριέρα τραγουδίστριας και τις τελευταίες σεζόν δουλεύει ασταμάτητα σε διάφορα καλά μαγαζιά της νυχτερινής Αθήνας. Λίγα χρόνια πριν, η Άννα και η Λία Βίσση ξεκινούσαν σχεδόν την ίδια περίοδο τα πρώτα τους βήματα στο τραγούδι. Η Λία Βίσση μάλιστα είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές της πάνω στη μουσική και το τραγούδι. Για αρκετά χρόνια, οι δύο αδελφές συναγωνίζονταν σε έναν ομολογουμένως σκληρό και γεμάτο προβλήματα χώρο. Τελικά, η κάθε μία καθιερώθηκε με το δικό της στυλ στο χώρο του τραγουδιού ακολουθώντας το δικό της δρόμο. Άλλα δύο πολλά υποσχόμενα κοριτσάκια στα τέλη της δεκαετίας του '70 συνοδεύονταν από τη μητέρα τους κάθε φορά που έπρεπε να εμφανιστούν σε κάποιο νυχτερινό κέντρο. Ήταν οι αδελφές Γαρμπή, η Λιάνα και η Καίτη που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Μόνο που η πρώτη αποφάσισε να αποσυρθεί από το χώρο του τραγουδιού όταν της προέκυψε έρωτας, γάμος και οικογένεια. Η Καίτη όμως συνέχισε κανονικά την ανοδική της πορεία για να θεωρείται σήμερα ένα από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Αδέρφια στο ακριβώς ίδιο επάγγελμα
Από τον χώρο της υποκριτικής σήμερα, δύο αδέλφια που δείχνουν να μην ανταγωνίζονται καθόλου μεταξύ τους είναι ο Αποστόλης και ο Θανάσης Τότσικας οι οποίοι μάλιστα είχαν υποδυθεί στο σίριαλ “Το κλειδί του παραδείσου” τα... αδέλφια! Μηδέν ανταγωνισμός από την αρχή κιόλας της καριέρας τους και για την Μπέττυ και την Ματθίλδη Μαγγίρα.
Στον αθλητικό χώρο τώρα, φαίνεται πως ο Βλάνταν Ίβιτς πήρε πολλά από τα ταλέντα του αδελφού του Ίλια ακολουθώντας ως μικρότερος αδελφός τα χνάρια του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και η Ελένη Πετρουλάκη όμως μαζί με την αδελφή της Νίκη είχαν κοινή πορεία, ως γυμνάστριες. Βέβαια η Ελένη δικαίως κατέχει τον τίτλο της 'εθνικής μας γυμνάστριας' αφού δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά στον χώρο, όμως πάντα κάπου εκεί κοντά της, ως δεξί της χέρι ή ως φύλακας άγγελός της είναι η αδελφή της που διαθέτει το ίδιο υπέροχο κορμί με εκείνη. Τώρα τελευταία, η Νίκη Πετρουλάκη διοργανώνει συχνά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αθλητικά events στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ υπάρχουν και μέρες που την συνοδεύει και η Ελένη Πετρουλάκη που λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων τρέχει και δεν φτάνει. Ως γυμνάστριες όμως εμφανίστηκαν στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας και οι αδελφές Μαστροκώστα, πρώτα η Γωγώ και μετά η αδελφή της η Φώφη. Στην πορεία, με τόσο καλλίγραμμα κορμιά έκαναν και μερικά περάσματα από τον χώρο του μόντελινγκ, ακολουθώντας ουσιαστικά κοινή πορεία στα επαγγελματικά τους. Βέβαια, η Γωγώ συνεχίζει να απασχολεί μόνιμα τα φώτα της δημοσιότητας, σε αντίθεση με την Φώφη που έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Δύο άλλα αδέλφια που δείχνουν να τα πηγαίνουν πολύ καλά με τη δημοσιότητα είναι ο Γρηγόρης και ο Σάκης Αρναούτογλου, ο ένας ως παρουσιαστής και ο άλλος ως μετεωρολόγος που παρουσιάζει καθημερινά το δελτίο καιρού στην ΕΤ3. Διαμετρικά αντίθετοι χαρακτήρες, δεν έχουν και την ίδια αντίδραση απέναντι στα media. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι ο Σάκης Αρναούτογλου αν και είναι απόλυτα εξοικειωμένος με το γυαλί, δεν δείχνει να έχει και ιδιαίτερη αδυναμία στους φωτογράφους. Όχι πως ο Γρηγόρης τους έχει αδυναμία αλλά τέλος πάντων, έχει εξοικειωθεί με τους paparazzi.
Και επειδή φώτα και λάμψη δεν νοούνται χωρίς μόντελινγκ, πολλά ήταν και εκεί τα αδέλφια που ακολούθησαν κοινή πορεία στον χώρο. Όπως για παράδειγμα οι αδελφές Ράνια και Μένη Λυκούδη. Και οι δύο συμμετείχαν στα καλλιστεία, όμως μόνο η Ράνια κατέκτησε τίτλο. Αυτό όμως δεν έδειξε να στενοχωρεί καθόλου τη Μένη που μαζί με την αδελφή της για μία εποχή μεσουράνησαν στις ελληνικές πασαρέλες. Το ίδιο έγινε και με την Αγγελική και την Κατερίνα Κανονίδου που ενώ συμμετείχαν στα ίδια καλλιστεία, δεν κατάφεραν τελικά να κατακτήσουν κάποιο τίτλο. Όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να αποκτήσουν δόξα στο χώρο του μόντελινγκ. Δύο ακόμα αδελφές που υπήρξαν μοντέλα κατά το παρελθόν -και συνεχίζει η μία- ήταν η Δωροθέα και η Αλεξάνδρα Μερκούρη. Η μεν Δωροθέα συνεχίζει να έχει πολλή πέραση ως μοντέλο -και γιατί όχι αφού είναι μία πολύ γοητευτική γυναίκα- η δε Αλεξάνδρα έχει εγκαταλείψει το μόντελινγκ για να αφοσιωθεί στο ρόλο της ως μητέρα για τη μονάκριβη κόρη της την οποία απέκτησε με τον Χρήστο Ψωμόπουλο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved