ΕΔΕΕ-ΕΣΗΕΑ: Ξεκαθαρίσματα... στην "σχέση" τους
Media

ΕΔΕΕ-ΕΣΗΕΑ: Ξεκαθαρίσματα... στην "σχέση" τους

Η ΕΔΕΕ με επιστολή της, προτείνει στην ΕΣΗΕΑ τη συνεργασία των δύο φορέων και την κατάρτιση και υπογραφή κοινού μνημονίου δεοντολογίας για τη συνεργασία μεταξύ δημοσιογράφων και εταιρειών Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα, με στόχο όπως επισημαίνει την προστασία εκατέρωθεν των εν λόγω επαγγελμάτων.

Η ΕΔΕΕ επισημαίνει ότι η αυτοδέσμευση αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό για τον κλάδο της επικοινωνίας και ο τομέας Δημοσίων Σχέσεων έχει καταρτίσει Κώδικα Δεοντολογίας και Πρακτικής, σύμφωνα με τον οποίο «Οι εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων δεν μπορούν να διατηρούν μετοχική σχέση με οποιαδήποτε εταιρεία ανήκει σε όμιλο εταιρειών στην ιδιοκτησία του οποίου υπάρχει ΜΜΕ. Οι εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων δεν επιτρέπεται να έχουν ως μετόχους ή ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτών ή των συνδεδεμένων με αυτές εταιρειών εν ενεργεία δημοσιογράφους. Επίσης, οι εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων δεν επιτρέπεται να απασχολούν, με μόνιμη έμμισθη σχέση σε θέσεις επιρροής στο κοινό ή στους εν δυνάμει πελάτες τους, εν ενεργεία δημοσιογράφους». Η Ένωση επισημαίνει τέλος ότι τα πρόσφατα γεγονότα και δημοσιεύματα
δαιμονοποιούν συλλήβδην τον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων και τους επαγγελματίες και από την πλευρά της ΕΔΕΕ υπάρχει η βούληση και η τεχνογνωσία να ολοκληρωθεί το εγχείρημα κατάρτισης κοινού μνημονίου δεοντολογίας, εντός δύο μηνών.

ΠΗΓΗ: Daily Fax

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved