Γεμάτα... ταμεία για τη Νότιο Αφρική
G-Sports

Γεμάτα... ταμεία για τη Νότιο Αφρική

Μόνο ικανοποιημένοι μπορούν να είναι οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού βλέπουν τα ταμεία τους να... γεμίζουν. Μπορεί η κάτοχος του τίτλου Ιταλία και η Γαλλία να αποχαιρέτησαν νωρίς τη διοργάνωση, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, αφού οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους στη Νότιο Αφρική.

Ο τουρισμός στη χώρα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ και τα εμπορικά κέντρα γύρω από τα γήπεδα όπου διεξάγονται οι αγώνες αποτελούν πόλο έλξης για τους φιλάθλους πριν και μετά από κάθε αναμέτρηση της ομάδας τους.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ η Νότιος Αφρικής θα βάλει στα ταμεία της ένα δισεκατομμύριο ευρώ περίπου, από τους 300.000 επισκέπτες που θα βρεθούν στη χώρα για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους. Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που έδωσε η εκπρόσωπος του «V&A Waterfront», που βρίσκεται δίπλα στο «Green Point stadium», το οποίο την Τρίτη (29/6) θα φιλοξενήσει τις Πορτογαλία και Ισπανία. «Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι περνούν καθημερινά από εδώ. Είναι φίλαθλοι που ακολουθούν τις ομάδες τους. Είναι πραγματικά φανταστικό που συνεχίζουν οι μεγάλες ομάδες. Για μας χώρες σαν την Γερμανία και την Αγγλία είναι σημαντικές καθώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα των αγορών στις οποίες έχουμε εργαστεί. Και αν το δούμε από τουριστικής πλευράς, η πρόκρισή τους είναι εκείνο που μας ενδιαφέρει» .

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved