Πουλάει τηλεοπτικές συχνότητες η κυβέρνηση;
Media

Πουλάει τηλεοπτικές συχνότητες η κυβέρνηση;

Θέλει η κυβέρνηση να πουλήσει τις τηλεοπτικές συχνότητες, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει και σε ποιο χρόνο.

Τη στιγμή που η ψηφιακή μετάβαση έχει αρχίσει στην Αττική μέσα σε ένα θολό και άναρχο θεσμικό πλαίσιο, στην κυβέρνηση συνεχίζουν τις διαδικασίες της ενδοκυβερνητικής διαβούλευσης. Μια φράση που τη χρησιμοποιούν συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη όταν ρωτούνται για τις πρωτοβουλίες που προτίθενται να λάβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Παρόν", το θέμα της αξιοποίησης του φάσματος των συχνοτήτων και κυρίως ο τρόπος χορήγησης του ψηφιακού φάσματος αναμένεται να συζητηθούν εντός των επόμενων ημερών σε συνάντηση έξι υπουργών που σχετίζονται με την τηλεόραση και τη μετάβαση στην ψηφιακή.
Η κυβέρνηση θέλει λεφτά, και τα θέλει σύντομα. Από την παραχώρηση ή την πώληση των συχνοτήτων αναμένεται να εισρεύσουν στο κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Για να γίνει όμως η παραχώρηση του ψηφιακού μερίσματος, απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα και θεσμικές παρεμβάσεις, για τις οποίες δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη.
Σύμφωνα το "Παρόν" φαίνεται να κερδίζει έδαφος η άποψη να δοθεί το ψηφιακό μέρισμα, οι συχνότητες δηλαδή 60 έως 69 στα UHF, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς. Για να δοθεί όμως το ψηφιακό μέρισμα, θα πρέπει προηγουμένως να εκδοθεί ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων και να μετακινηθούν οι επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων από τους διαύλους 67-69. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πάντως επανέλαβαν τη θέση τους πως πρέπει μέχρι το τέλος του 2012 να γίνει η ψηφιακή μετάβαση και να καθοριστεί το ψηφιακό μέρισμα πριν από το τέλος του 2010 για να γίνει ο πλειστηριασμός των συχνοτήτων.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved