Απολογήθηκε ο Ντομενέκ παρά τις προειδοποιήσεις της FIFA
G-Sports

Απολογήθηκε ο Ντομενέκ παρά τις προειδοποιήσεις της FIFA

Στο... “σκαμνί” βρέθηκε ο Ραϊμόν Ντομενέκ καθώς απ' ότι φαίνεται οι προειδοποιήσεις της FIFA δεν έπιασαν τόπο και η κυβέρνηση της Γαλλίας ζήτησε εξηγήσεις από τους Ντομενέκ και Εσκαλέτ, για την αποτυχία της ομάδας στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.


Με αφορμή τις δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί, η FIFA είχε προειδοποιήσει τις προηγούμενες μέρες, ότι δεν θα ανεχθεί καμία παρέμβαση από την πολιτεία της Γαλλίας στα θέματα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. Παρόλα αυτά ο πρώην προπονητής των «τρικολόρ», Ραϊμόν Ντομενέκ και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ζαν Πιερ Εσκαλέτ βρέθηκαν ενώπιον της επιτροπής της Βουλής στο Παρίσι, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αποτυχημένη πορεία της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την κρίση που ξέσπασε στις τάξεις της εθνικής ομάδας. Αποκορύφωμα ήταν η άρνηση των παικτών να δώσουν το παρών στην προπόνηση, μετά την απόφαση του Ντομενέκ να θέσει εκτός αποστολής τον Ανελκά, ύστερα από λογομαχία που είχαν οι δυο τους.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με κλειστές τις πόρτες και εν τη απουσία του Τύπου, έπειτα από σχετικό αίτημα των ανθρώπων της Ομοσπονδίας, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί το αντίθετο. «Το βρίσκω σκανδαλώδες αυτοί οι δύο άνθρωποι να αρνηθούν να μιλήσουν παρουσία των ΜΜΕ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν ανάγκη να κρύψουν από τον γαλλικό λαό» δήλωσε το μέλος της επιτροπής και πρώην υπουργός Αθλητισμού, Ζαν-Φρανσουά Λαμούρ.

«Είναι ανήσυχοι. Τους είπαμε ότι αυτό δεν είναι δικαστήριο και πως ο σκοπός είναι να καταλάβουμε τι συνέβη και να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει», δήλωσε από την πλευρά του ο Ζαν-Μαρκ Ρουμπό, μέλος της επιτροπής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved