Οι ημερομηνίες σταθμοί στη ζωή του...
Showbiz

Οι ημερομηνίες σταθμοί στη ζωή του...

29 Αυγούστου 1958: Ο Michael Jackson γεννιέται στο Γκάρι στην Ιντιάνα και είναι το έβδομο από τα εννέα παιδιά της οικογένειας.

1963: Τα πέντε από τα εννέα αδέλφια γίνονται συγκρότημα, οι Jackson

14 Δεκεμβρίου 1969: Oι Jackson 5 -όπως μετονομάστηκε το γκρουπ- ξεκινούν να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις.

1970: Το πρώτο τους άλμπουμ ''Dianna Ross Presents the Jacksons'' περιλαμβάνει τις επιτυχίες ''I want you back'' και ''I'll be there''.

1972: Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jacksons 5, ο Michael κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο ''Got to be there''.

1979: Kυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ ως ενήλικας ''Off the wall''

1982: Το άλμπουμ ''Thriller'' κερδίζει 8 βραβεία Grammy, αριθμός ρεκόρ και παράλληλα γίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών.

1983: Κατά τη διάρκεια ενός ειδικού τηλεοπτικού αφιερώματος, ξεσηκώνει πάνω από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές, τραγουδώντας και χορεύοντας με ένα μαύρο γάντι και παντελόνια που κατέληγαν λίγο πιο πάνω από τους αστραγάλους.

1984: Kατά τη διάρκεια γυρισμάτων ενός διαφημιστικού για την Pepsi Cola, θα υποστεί εγκαύματα στο κεφάλι.

1985: Ο Michael Jackson και ο Lionel Ritchie έγραψαν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, το τραγούδι ''We are the world''. Στόχος της παραγωγής του τραγουδιού ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τα θύματα λιμού στην Αιθιοπία.

1987: Το άλμπουμ ''Bad'', πουλάει περισσότερα από 22 εκατομμύρια αντίτυπα στον κόσμο

1993: Αποκαλύπτει σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι έπασχε από μια κληρονομική γενετική ανωμαλία που οδηγούσε στην απώλεια του χρώματος του δέρματος. Παράλληλα ήταν η περίοδος που κατηγορούνταν για την κακοποίηση ενός αγοριού.

1994: Ο Michael Jackson παντρεύεται τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ. Το ζευγάρι χώρισε δυο χρόνια αργότερα.

1995: Kυκλοφορεί το άλμπουμ ''History''.

2002: Από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του στο Βερολίνο σηκώνει ψηλά στον αέρα τον γιο του, Prince Michael ΙΙ.

2003: Το ABC μεταδίδει το Βρετανικό ντοκιμαντέρ ''Ζώντας με τον Michael Jackson''. Ο τραγουδιστής σχολιάζει πως επιτρέπει σε παιδιά να περάσουν τη νύχτα στο υπνοδωμάτιό

του, προτρέποντας τις αρχές να εξετάσουν τη σχέση του με τα παιδιά.

2005: Δικαστής απαλλάσσει τον Michael Jackson από την κατηγορία της κακοποίησης σε 13χρόνο αγόρι.

2006: O Μichael Jackson λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, μετά τη δική αναγκάζεται να κλείσει το σπίτι του στη Neverland και να το πουλήσει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved