Δείχνει ο αστρολογικός του χάρτης το θάνατό του;
Showbiz

Δείχνει ο αστρολογικός του χάρτης το θάνατό του;

Πολλοί μας το ζητήσατε.... Την ανάλυση του αστρολογικού χάρτη του Michael Jackson και την επεξήγησή της από τον αστρολόγο του gossip-tv.gr κ. Γιάννη Ριζόπουλο. Και σήμερα σας την παρουσιάζουμε:

Ο Μάικλ Τζάκσον γεννήθηκε στις 29/8/58 στο Γκάρι της Ιντιάνα. Για την ώρα γέννησης του υπήρξαν διάφορες εκδοχές, με επικρατέστερη, αρχικά, εκείνη που τον ήθελε να έχει έρθει στον κόσμο γύρω στο μεσημέρι. Αυτός ήταν και ο λόγος που στην επίσημη «λίστα» της Αμερικανικής ομοσπονδίας αστρολόγων (AFA) o αείμνηστος-πλέον-καλλιτέχνης είχε τον ωροσκόπο του στο Σκορπιό. Με βάση την ίδια πληροφορία κάποιοι ερευνητές «διόρθωσαν» την ώρα γέννησης υπολογίζοντας την στις 10 το πρωί και ο ωροσκόπος ...μεταφέρθηκε στο Ζυγό.
Ύστερα όμως από τα όσα ανέφερε ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, ότι δηλαδή γεννήθηκε αργά το βράδυ, πολλοί αστρολόγοι κατέληξαν σε μια πιθανή ώρα γέννησης λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 29ης Αυγούστου, με ένα χρονικό εύρος 10 λεπτών περίπου.
Σύμφωνα με αυτό το δεδομένο ο Τζάκσον είχε τον ωροσκόπο του από την 16η ως την 18η μοίρα των Διδύμων.
Προσωπικά και ύστερα από μια προσεκτική διασταύρωση στοιχείων (προηγούμενα γεγονότα κλπ) κατέληξα ότι οι 23:58, που δίνουν έναν ωροσκόπο στις 18ο και 6΄ των Διδύμων είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Από εκεί και ύστερα, για να εντοπιστεί αστρολογικά ο θάνατος του είναι αναγκαίο να διευκρινίσουμε πρώτα κάποιες λεπτομέρειες.

Η ιδιοσυναστρία
Στην αστρολογική πρακτική υπάρχουν δύο ζωδιακοί κύκλοι. Ο τροπικός, που χρησιμοποιείται κυρίως στη Δύση και ορίζεται από τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια και ο αστρικός που συνηθίζεται στην Ανατολή και υπολογίζει τις θέσεις των πλανητών στους πραγματικούς αστερισμούς.
Η αφετηρία του τροπικού ζωδιακού (η πρώτη μοίρα του Κριού, δηλαδή) είναι η στιγμή της εαρινής ισημερίας, ενώ για τον αστρικό ζωδιακό η αρχή βρίσκεται (σήμερα) 25 μοίρες περίπου πιο πίσω.
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο για τον κοινό νου και οι δύο ζωδιακοί είναι λειτουργικοί, δίνουν δηλαδή πληροφορίες στη σωστή κατεύθυνση και ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι το ότι η συνδυασμένη χρήση τους είναι ακόμη πιο αποδοτική σε πληροφορίες για τη ζωή του κάθε ατόμου.
Αυτή η συνθετική τεχνική ονομάζεται ιδιοσυναστρία και η εφαρμογή της στην περίπτωση του Τζάκσον, περιγράφει ουσιαστικά πολλές πτυχές της ζωής και του χαρακτήρα του.
Ωστόσο, ελλείψει ...χώρου είμαι αναγκασμένος να επικεντρωθώ μόνον στα αστρολογικά αίτια του θανάτου του.
Στο διπλό ωροσκόπιο που παραθέτω, στον εσωτερικό κύκλο είναι οι τροπικές θέσεις και στον εξωτερικό οι αστρικές.

Ο Άρης
Το κλειδί για την ερμηνεία του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον είναι ο Άρης και η προχωρημένη σχέση του (σύνοδος) με τον ωροσκόπο στους Διδύμους.
Η εκτίμηση μου στηρίζεται στην τεχνική του ηλιακού τόξου, σύμφωνα με την οποία όλοι οι πλανήτες μετακινούνται τόσο, όσο και ο Ήλιος για την χρονική περίοδο που εξετάζουμε. Η μετακίνηση γίνεται με το σύστημα «1 ημέρα= 1 χρόνος», που σημαίνει ότι για κάθε χρόνο της ζωής μετράμε αναλογικά αντίστοιχες ημέρες μετά τη γέννηση του ατόμου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπολογίζοντας 51 ημέρες μετά τη γέννηση του Τζάκσον η θέση που παίρνει ο Ήλιος είναι στις 26 του Ζυγού, δηλαδή 50 μοίρες περίπου μπροστά από την γενέθλια θέση του. Η αντίστοιχη θέση του αστρικού Άρη είναι στις 18 μοίρες και 38΄ των Διδύμων, πάνω δηλαδή στο γενέθλιο ωροσκόπο
(η ίδια ακριβώς αστρολογική συγκυρία υπήρξε και στην περίπτωση της δολοφονίας του Τζων Λέννον από τον Ντ Τσάπμαν). Αυτή ήταν κατά τη γνώμη μου και η αστρολογική αιτία του θανάτου του.
Όμως, για να μην παρεξηγηθώ και νομίσετε ότι ο κόκκινος πλανήτης, όταν «συναντά» τον ωροσκόπο λειτουργεί πάντα με αυτόν τον τρόπο, οφείλω να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι σε έναν Άρη, που έχει συγκεκριμένες «προδιαγραφές»: Βρίσκεται στον 12ο γενέθλιο οίκο και τετραγωνίζει τον Ερμή, τον κυβερνήτη του ωροσκόπου του εκλιπόντα καλλιτέχνη (ο Ερμής είναι στο Λέοντα, δηλώνοντας έμμεσα μια καρδιακή ευαισθησία).
Αυτός ο Άρης, που η τροπική του θέση είναι στις 22 του Ταύρου και η αστρική του στις 29 μοίρες του Κριού, ήταν μαζί με τον Κρόνο και την υπερευαίσθητη Σελήνη στους Ιχθύες ένας από τους κύριους «υπεύθυνους» για τον άστατο ψυχισμό και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο Τζάκσον και που τελικά αποδείχτηκαν μοιραία.
Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι συνδυάζοντας τις τροπικές με τις αστρικές θέσεις, η επιβάρυνση του Άρη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη: Ο αστρικός Κρόνος (στο Σκορπιό) σε αντίθεση βάζει μια παράμετρο χρόνιων προβλημάτων, ενώ ο ίδιος ο Άρης στην αστρική του εκδοχή σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα (και το Δία) υπονοώντας ότι υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος από τοξική μόλυνση η λανθασμένη χορήγηση φαρμάκων.

Ελπίζω να σας έλυσα κάποιες απορίες και να δημιούργησα ...ακόμη περισσότερες!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved