Η... ενδεκάδα του Μπέκαμ
G-Sports

Η... ενδεκάδα του Μπέκαμ

Μπορεί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να μην κατάφερε να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής λόγω τραυματισμού, ωστόσο δεν θα μπορούσε να μην έχει άποψη για το Μουντιάλ.

Η αγγλική “Sun” του ζήτησε να παρουσιάσει την 11άδα παικτών που ξεχώρισε στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής τον τελευταίο μήνα και εκείνος έκανε τις επιλογές του με την Ισπανία να έχει την τιμητική της, καθώς οι 4 από τους 11 "εκλεκτούς" του είναι μέλη της "φούρια ρόχα".
Η κορυφαία ενδεκάδα σύμφωνα με τον Μπέκαμ είναι:

1. Φερνάντο Μουσλέρα (Ουρουγουάη) “Ο γκολκίπερ της Λάτσιο είναι ένα εύρημα για μένα έχοντας κάνει το διεθνές του ντεμπούτο μόλις πριν από λίγους μήνες. Η Ουρουγουάη δεν δέχτηκε γκολ στη φάση των ομίλων και οι δύο αποκρούσεις πέναλτι που έκανε στον προημιτελικό με τη Γκάνα δείχνουν ότι έχει τα φόντα για μεγάλα πράγματα.”

2. Σέρχιο Ράμος (Ισπανία) “Έχοντας παίξει μαζί του στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους πιο αποφασισμένους και αφοσιωμένους αμυντικούς έχω συναντήσει. Του αρέσει να βγαίνει στην επίθεση και του αρέσει να δοκιμάζει σουτ όποτε έχει την ευκαιρία. Είχε ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο για να βοηθήσει την Ισπανία να φτάσει στον τελικό.”

3. Άσλι Κόουλ (Αγγλία) “Μου άρεσε επίσης να βλέπω τον Φάμπιο Κοεντράο της Πορτογαλίας αλλά για μένα ο Άσλι είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο και πιθανότατα ο άσος της Αγγλίας με τις καλύτερες εμφανίσεις στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Δεν σταματάει ποτέ να τρέχει και ενώ είναι πολύ καλός αμυντικός, του αρέσει να καλύπτει όλη την πτέρυγα.”

4. Κάρλες Πουγιόλ (Ισπανία) “Ο ημιτελικός έδειξε πόσο σημαντικός είναι για την Ισπανία. Όχι μόνο ήταν βράχος αμυντικά, αλλά πέτυχε το καθοριστικό γκολ που έστειλε την Ισπανία στον τελικό. Τον έχω αντιμετωπίσει και πέρα από φυσικό ταλέντο, είναι μεγάλη προσωπικότητα και τρομερά εργατικός.”

5. Τζον Μενσά (Γκάνα) “Ο αρχηγός της Γκάνας ήταν εξαιρετικός σε όλην την πορεία της στο τουρνουά και ήταν πολύ άτυχη στον προημιτελικό με την Ουρουγουάη. Ο δανεικός στη Σάντερλαντ την περασμένη σεζόν δίνει το καλό παράδειγμα και δεν φοβάται να βάλει το σώμα του στην πρώτη γραμμή για το καλό της ομάδας.”

6. Τόμας Μίλερ (Γερμανία) “Δεν είναι ένα όνομα που είχαν ακουστά πολλοί πριν το τουρνουά αλλά ως απάντηση ο 20άχρονος πέτυχε τέσσερα γκολ και έβγαλε τρεις ασίστς. Ήταν κρίμα που έχασε τον ημιτελικό και ήταν φανερό πως η Γερμανία στερήθηκε τον ρυθμό που δίνει στην ομάδα αλλά και την ικανότητά του στο σκοράρισμα.”

7. Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (Γερμανία) “Κάνει ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν πολύ εντυπωσιακός στο 4-0 επί της Αγγλίας. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου μέσου. Θα τον ήθελες οπωσδήποτε στην ομάδα σου.”

8. Τσάβι (Ισπανία) “Θα μπορούσες να επιλέξεις τον Τσάμπι Αλόνσο ή τον Αντρές Ινιέστα αλλά εγώ λατρεύω να βλέπω τον Τσάβι να αγωνίζεται. Η κάθε ομάδα έχει ανάγκη από έναν Τσάβι. Αποτελεί τον κινητήριο μοχλό στο χώρο του κέντρου και είναι τρομερά εγκεφαλικός παίκτης. Έχει εκπληκτική αίσθηση του χώρου αλλά και πάσα. Για μένα είναι το βασικό γρανάζι στην ισπανική μηχανή. Αξίζει να είναι υποψήφιος για τον κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης.”

9. Γουέσλι Σνάιντερ (Ολλανδία) “Ένας ταλαντούχος οργανωτής που διανύει μία σπουδαία σεζόν τόσο με την ομάδα του όσο και με τη χώρα του. Κοιτάζει πάντα να βγάζει ασίστς και είναι εντυπωσιακός στις εκτελέσεις φάουλ. Παίζει πίσω από τους επιθετικούς και πετυχαίνει πολλά τέρματα. Ο παίκτης της Ίντερ είναι σίγουρα ένας από αυτούς που αξίζει να δεις στον τελικό της Κυριακής.”

10. Νταβίντ Βίγια (Ισπανία) “Με πέντε γκολ στο ενεργητικό που τον έχουν φέρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς μέχρι στιγμής, έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο να τελειώνει φάσεις. Μπορεί να χρησιμοποιήσει με την ίδια ευκολία και τα δύο πόδια του και είναι καταστροφικός μπροστά από την εστία. Είναι τρομακτικό αν σκεφτείς ότι πηγαίνει σε μία ήδη σπουδαία ομάδα, τη Μπαρτσελόνα.”

11. Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη) “Ένας επιθετικός που γίνεται ολοένα και καλύτερος με το πέρασμα των χρόνων. Ήμουν τυχερός που έπαιξα μαζί με τον Ντιέγκο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπορούσαμε να καταλάβουμε πόσο ταλαντούχος παίκτης ήταν. Τώρα έχει απίστευτη αυτοπεποίθηση. Με τέσσερα γκολ και αμέτρητες ασίστς, κάνει ένα σπουδαίο τουρνουά.”

Αλλαγές:

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) “Πώς είναι δυνατόν να μην έχεις τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου στην ομάδα σου; Έκανε τα πάντα εκτός από το να σκοράρει στη διοργάνωση. Ήταν τόσο άτυχος. Είναι εκπληκτικός για να τον κοιτάς.”

Ντάγκλας Μάικον (Βραζιλία)

“Η Βραζιλία παράγει σπουδαίους ακραίους και ήμουν τυχερός που έπαιξα με έναν τέτοιο, τον Ρομπέρτο Κάρλος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μάικον είναι ένας εκόμα που έχει βγει από την παραγωγική διαδικασία. Πιστεύω ότι έπαιξε καλά με τη Βραζιλία και είχε μία σπουδαία σεζόν στην Ίντερ. Το τέρμα του στην πρεμιέρα απέναντι στους Βορειοκορεάτες ήταν εκπληκτικό.”

Μάικλ Μπράντλεϊ (ΗΠΑ) “Η άποψή μου είναι πως η ομάδα των ΗΠΑ ήταν καλή και ατύχησε να μη συνεχίσει και άλλο στη διοργάνωση. Ο συμπαίκτης μου Λάντον Ντόνοβαν ήταν πολύ καλός αλλά εγώ εντυπωσιάστηκα κυρίως από τον Μάικλ Μπράντλεϊ. Εάν οι ΗΠΑ μπορέσουν να βγάλουν παίκτες όπως αυτός στο μέλλον, το ποδόσφαιρο θα προοδεύσει στη χώρα.”

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved