Εκδήλωση για την εθνική επέτειο της Γαλλίας
Lifestyle

Εκδήλωση για την εθνική επέτειο της Γαλλίας

Εκδήλωση για την εθνική επέτειο της Γαλλίας διοργανώθηκε στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή.

Ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Φαρνό, στην ομιλία του τόνισε ότι, οι προκλήσεις της κρίσης που άγγιξε την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη, αντιμετωπίστηκαν από κοινού με τη Γαλλία, η οποία υποστήριξε αμέσως την ελληνική κυβέρνηση και συνέβαλε ενεργά στην υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού σχεδίου βοήθειας.
“Ήταν απαραίτητο η Ευρώπη να αποκτήσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς στον οικονομικό τομέα, ώστε οι οικονομίες μας να μην εξαρτώνται από τα απρόοπτα των χρηματοπιστωτικών αγορών” δήλωσε ο κύριος Φαρνό. Αναφέρθηκε ακόμη, στις περίπου 15 γαλλικές εταιρίες στην Ελλάδα, που την καθιστούν πρώτο επενδυτή στη χώρα μας, "γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στις σημερινές συνθήκες".

Σε πολιτιστικό επίπεδο, ο Γάλλος πρέσβης μίλησε για τις δραστηριότητες των γαλλικών ινστιτούτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και του γαλλοελληνικού λυκείου, καθώς και την επιτυχία του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνης Ταινίας με τη συμμετοχή του Ζαν Ρενό, Τζέιν Μπίρκιν, Ρισάρ Μπέρι, Νάνα Μούσχουρη, το οποίο τίμησαν πάνω από 25.000 θεατές.

Επεσήμανε ακόμη, την αύξηση των Ελλήνων φοιτητών στη Γαλλία, αλλά και το ρόλο της γαλλικής κοινότητας στην Ελλάδα (περίπου 10.000 εγγεγραμμένοι), που γίνεται ολοένα και πιο δυναμικός.

Η εκδήλωση στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής ολοκληρώθηκε με το γαλλικό και ελληνικό εθνικό ύμνο από το Σάκη Ρουβά, ενώ στο πιάνο ήταν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved