Πανσέληνος χωρίς θέα!
Lifestyle

Πανσέληνος χωρίς θέα!

Όλα δείχνουν πως θα παραμείνουν κλειστοί οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής το βράδυ της 24ης Αυγούστου ή αλλιώς “το βράδυ της πανσελήνου”, καθώς η συζήτηση ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του σωματείου αρχαιοφυλάκων, ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), ξεκαθάρισε ότι η...αμοιβή που προτίθεται να δώσει το υπουργείο δεν θα ξεπερνά τα νόμιμα, που ανέρχονται στα 20 ευρώ ανά άτομο. Ωστόσο, οι αρχαιοφύλακες αξιώνουν την αμοιβή που λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια και η οποία ήταν γύρω στα 100 ευρώ ανά άτομο. Το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι “δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και σε πρακτικές του παρελθόντος, υπονομεύοντας τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση” και κατηγορεί την ΠΕΥΦΑ για το πιθανό κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων, αναφέροντας χαρακτηριστικά : “Την ευθύνη θα φέρουν εξ' ολοκλήρου αυτοί, που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι νόμοι προβλέπουν”. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το βράδυ της 24ης Αυγούστου η Ρωμαϊκή Αγορά, η Ακρόπολη, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, ο Κεραμεικός και το Ολυμπιείο θα είναι κλειστοί για το κοινό. Θα λειτουργήσουν μόνο το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Νομισματικό Μουσείο , ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας και το θέατρο Ζέας στον Πειραιά.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, θα λειτουργήσουν περισσότεροι από 85 αρχαιολογικοί χώροι, καθώς εκεί οι αρχαιοφύλακες αποδέχθηκαν την έκκληση του ΥΠΠΟΤ να εργαστούν το συγκεκριμένο βράδυ εθελοντικά.
Cosmo

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved