Ρένια Λουιζίδου: "Aπό ότι βλέπω φέτος δεν θα κάνω τηλεόραση"
Media

Ρένια Λουιζίδου: "Aπό ότι βλέπω φέτος δεν θα κάνω τηλεόραση"

Η Ρένια Λουιζίδου μιλάει για ολους και για ολα...  

Οι περισσότεροι ρόλοι, που έχετε ερμηνεύσει είναι σε κωμωδίες…
Ναι, αλλά όχι μόνο…
Δεν θεωρείτε λοιπόν, ότι είστε κωμικός ηθοποιός;
Όχι, το θεωρώ μια χαρά! Δεν ήταν η κωμωδία, αυτό που πίστευα, ότι είχα την άνεση ή την ευκολία να κάνω όταν βγήκα από την δραματική σχολή, ούτε και οι δάσκαλοι μου το πίστευαν. Οι πρώτες δουλειές που βρήκα ήταν πάνω στην κωμωδία, δεν είμαι φύση κωμική ηθοποιός, είμαι θέση. Μ’ αυτό θέλω να πω ότι δεν έχω βοηθητικά στοιχεία, στην εμφάνιση, στην φωνή μου ή μια καρικατούρα πάνω μου που να μπορώ να εκμεταλλευτώ. Με ψόφησε η κωμωδία για να την καταφέρω, για να βρω έναν κωμικό δρόμο, αγώνας ήταν ! Είχα πιο εύκολο κανάλι, στο δράμα από ότι στην κωμωδία. Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα, που την απολαμβάνω, αν και είναι τρομερά δύσκολο είδος για να την κατακτήσεις, ακόμα και σε πέντε βασικά στοιχεία, γιατί δεν το κατακτάς ποτέ εκατό τις εκατό. Με παίδεψε πάρα πολύ η κωμωδία και γι’ αυτό είναι τιμή μου ,να θεωρούμε κωμική ηθοποιός. Είναι κρίμα και άδικο για τον κόσμο, καμιά φορά ακόμα και από το ίδιο τον χώρο, η κωμωδία εξαιτίας της οικειότητας, που δημιουργεί να υποτιμάται ως είδος.
Η «Παιδική χαρά» ήταν ένα σίριαλ, που πήγε πολύ καλά και από άποψη τηλεθέασης, παρόλα αυτά δεν θα συνεχιστεί…
Ναι…
συνέχεια....
Γιατί;
Γιατί έτσι το εκτίμησε το Mega , κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα του. Το ελληνικό πρόγραμμα κοστίζει κάποια χρήματα, που τα ελληνικά κανάλια, δεν είναι διατεθειμένα να δώσουν και έτσι αποφάσισαν να συρρικνώσουν κατά πολύ την παραγωγή των ελληνικών σίριαλ. Φέτος θα έχουμε την χρονιά με τα λιγότερα σίριαλ, δεν νομίζω να έχει περάσει χρονιά με λιγότερα από όσα θα δούμε αυτή τη σεζόν. Η δομή στο πρόγραμμα θα είναι διαφορετική με πολλά ρεάλιτι, τηλεπαιχνίδια, ξένες σειρές κ.τ.λ . Την ώρα που παιζόταν η «Παιδική χαρά» επειδή και το κοινό της ήταν νεανικό, δηλαδή το εννιά με δέκα δεν θα έχει εβδομαδιαία σίριαλ, θα έχει καθημερινή σειρά. Οπότε η «Παιδική χαρά» ήταν ένα θύμα αυτής της συγκυρίας.
Θα κάνετε κάτι άλλο φέτος στην τηλεόραση;
Όχι, από ότι βλέπω. Δεδομένου πως και εγώ ,επειδή ήμουν σε περιοδεία όλο το καλοκαίρι δεν θα μπορούσα να κάνω και γυρίσματά και τώρα πλέον έχουν κλείσει οι πιο πολλές δουλειές. Δε ξέρω αν κάνω κάτι από τα μέσα της χρονιάς, από τα Χριστούγεννα και μετά. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, αλλά είναι μια πολύ αβέβαιη χρονιά και δεν ξέρεις ούτε τι να απαντήσεις στις ερωτήσεις , ούτε τι θα αποφασίσεις να κάνεις. Γιατί να ξεκινάς μια δουλειά και αυτή να τινάζεται στον αέρα ή να κόβεται στα μισά επεισόδια, δεν είναι και το πιο ευχάριστο . Είναι μια χρονιά, που περιμένουμε να δούμε, πως θα εξελιχθεί.
Εσείς όμως γενικά, από ότι καταλαβαίνω, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στις επιλογές σας. Αυτό το λέω, γιατί δεν έχετε παίξει ποτέ σε κάποια σειρά, που γνώρισε την αποτυχία.
Εντάξει, άλλο πήγε καλά, άλλο καλύτερα. Δεν είχα κάποια τραγική αποτυχία ας πούμε, κάτι που να κοπεί ή να πατώσει, αλλά αποκλείσεις υπήρχαν μεγάλες. Δείχνει σαν να είναι πετυχημένα όλα, γιατί και «Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» και το «Καφέ της Χαράς» κράτησαν τρία χρόνια το καθένα. Προσπαθώ να έχω τον νου μου σ’ ο,τι κάνω και να έχω καθαρή την συνείδηση μου.
Τι προσέχετε συνήθως;
Τους συνεργάτες και το σενάριο.

Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποιο από τα σίριαλ, που έχετε κάνει;
Όχι , γιατί έχει να κάνει και με τις συνθήκες, δηλαδή που ήταν καλύτερα εκτός οθόνης και αυτές μου μπερδεύουν το κριτήριο. Επιπλέον κάθε ένα ,την στιγμή που μου συνέβαινε ,είχε μεγάλη σημασία για μένα. Μπορεί τώρα να μην τα θεωρώ τόσο σημαντικά αλλά τότε θα θεωρούσα. Οπότε είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω και θα είμαι άδικη, αν το κάνω.
Αναφερθήκατε πριν , στο «Καφέ της Χαράς» και στο «Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», αυτά τα σίριαλ έχουν παιχτεί σ’ επανάληψη, δεν ξέρω πόσες φορές…
Ούτε και εγώ (γέλια)
Εσείς πως αισθάνεστε, όταν βλέπετε τις επαναλήψεις; Τις παρακολουθείτε;
Είναι τόσες πολλές, φέτος το καλοκαίρι ο,τι ώρα και να άνοιγα την τηλεόραση, ακόμα και τέσσερις το πρωί με αϋπνία ,είχε επανάληψη την «Ιωάννα της Καρδιάς» ένα σίριαλ της Μιρέλας, όλες τις ώρες κάπου θα με πετύχαινα. Εγώ αισθάνομαι μεγάλη αμηχανία, νομίζω ότι είμαι υπερβολική και έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή ο κόσμος, θα πει έλεος και αμάν. Νομίζω ότι γίνεται κατάχρηση. Από την άλλη όμως, επειδή έρχομαι από πολύ μεγάλη περιοδεία, μου κάνει τρομερή εντύπωση με πόση αγάπη αναφέρονται ακόμα οι άνθρωποι για το «Καφέ της Χαράς» για παράδειγμα. Έμενα έκπληκτη, που μου λέγανε ότι το βλέπουνε κάθε μεσημέρι και μαμάδες με τα παιδάκια τους, που τότε το 2003-2006, όταν παιζόταν η σειρά ήταν σε πολύ μικρή ηλικία και τώρα το βλέπουν για πρώτη φορά, ενώ οι μαμάδες τους σ’ επανάληψη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, εγώ περίμενα τον κόσμο μάλλον αγανακτισμένο και συνεχίζουν να είναι θερμοί με την δουλειά αυτή. Οπότε τι να πω; Ξέρεις ,σε διαψεύδει η πραγματικότητα. Πάντως για το δικό μου μέτρο και γούστο, έχουμε ξεπεράσει πάρα πολύ το όριο των επαναλήψεων. πηγή: COSMO

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved