Προβολέας μεγέθους πιστωτικής κάρτας
G-Business

Προβολέας μεγέθους πιστωτικής κάρτας

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τεχνολογία έξω από αυτόν τον κόσμο από την Ελβετική φίρμα EPFL, από ρομπότ που γλιστράνε στον ουρανό μέχρι αναπηρικές καρέκλες που ελέγχονται με τη σκέψη. 

Τώρα φαίνεται ότι μια εταιρία - κλώνος των εργαστηρίων αυτών, η Lemoptix, ανέβασε πολύ το στοίχημα στους υπερμικρούς προτζέκτορες, παρουσιάζοντας μια τέτοια συσκευή που διαθέτει μια κεφαλή προβολής μεγέθους μόλις ενός κυβικού εκατοστού. Ολόκληρη η συσκευή στριμώχνεται σε μια περιοχή μικρότερη από μια πιστωτική κάρτα.
Σύμφωνα με το διευθυντή έρευνας Maher Kayal η συσκευή χρησιμοποιεί “μικροσκοπικούς καθρέφτες με πάχος λιγότερο από ένα χιλιοστό. Τοποθετημένοι πάνω σε ένα δίσκο σιλικόνης (wafer), αντανακλούν κόκκινες, μπλε και πράσινες ακτίνες laser, για να προβάλουν εικόνες ανάλυσης VGA (640Χ480) σε μια επιφάνεια αντίστοιχη με μια οθόνη 15 ιντσών”. Οι πιθανές χρήσεις ποικίλλουν από καταναλωτικά ηλεκτρονικά, όπως κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, Head Up Displays για αυτοκίνητα και ακόμα και για χειρουργεία, όπου οι ιατρικές πληροφορίες μπορούν να προβάλλονται πάνω στην επιφάνεια εργασία του χειρουργού, μειώνοντας το χρόνο που ξοδεύει κοιτάζοντας σε μια οθόνη.
Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το κόστος, αλλά μπορείτε να περιμένετε να το δείτε στα ράφια “νωρίς το επόμενο έτος”.
Πηγή: .tromaktiko.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved