Υπέγραψαν, αλλά… μένει ο Ολυμπιακός!
Media

Υπέγραψαν, αλλά… μένει ο Ολυμπιακός!

Τελικά, οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πείστηκαν και υπέγραψαν την σύμβαση κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας που ισχύει μέχρι και την σεζόν 2013-14, δηλαδή (σε σχέση με εκείνη που υπογράφτηκε πέρυσι) είναι επεκταμένη για δύο σεζόν. Παρά τις διαφωνίες που κατ’ αρχήν είχαν και για τις οποίες γράψαμε νωρίς το απόγευμα, τελικά οι δύο άλλοι μεγάλοι του κέντρου προχώρησαν στις υπογραφές και έτσι η κεντρική διαχείριση ολοκληρώθηκε.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα από εδώ και πέρα παραμένει ο Ολυμπιακός, η σύμβαση του οποίου με την ΕΡΤ λήγει στο τέλος της σεζόν. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός θελήσει να μπει στην κεντρική διαχείριση, τότε η επέκταση της θα τεθεί υπό άλλη βάση, καθώς δεν θα έχει 14, αλλά 15 ομάδες. Θα πρέπει να γίνουν νέες συζητήσεις ανάμεσα στην διοργανώτρια αρχή και το συνδρομητικό. Θα μπει, όμως, ο Ολυμπιακός στην κεντρική διαχείριση; Ή θα προτιμήσει να βρει μόνος του την τύχη του (ο ΟΤΕ είναι πάντα, όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, stand by), διεκδικώντας τα μεγαλύτερα δυνατά τηλεοπτικά έσοδα;
Με λίγα λόγια, η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας για την ώρα ολοκληρώθηκε, αλλά… Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της Σύμβασης, ο πρόεδρος της Super League κ. Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Θεωρώ ότι η συμφωνία που μόλις υπογράψαμε, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι θετική εξέλιξη για όλες τις ομάδες. Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, όπως έχω δεσμευθεί από τη στιγμή που ανέλαβα πρόεδρος της Super League, πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε, όταν έρθει η ώρα, για το καλό όλων των ομάδων και πάνω απ’ όλα του Ολυμπιακού». Τη Nova/Forthnet εκπροσώπησε ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Group, ο οποίος τόνισε:
«Υπογράψαμε μια σημαντική σύμβαση, τόσο για τη NOVA όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω του προέδρους των 14 ομάδων, τον πρώην πρόεδρο κ. Νικόλα Πατέρα και τον νυν πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το συνολικό ύψος της Σύμβασης ανέρχεται στα 176 εκατομμύρια ευρώ. Η Forthnet/Nova θα αναλάβει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αγώνα 4ης επιλογής που μετέδιδε την περσινή αγωνιστική περίοδο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Στα συμβόλαια μεταξύ Σούπερ Λίγκας και Forthnet μπήκαν συνολικά 2.500 υπογραφές, αφού οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ έπρεπε να υπογράψουν σε όλα τα αντίτυπα των συμβάσεων.

Πηγή: http://www.theplayer.gr/index.php?ID=media&Rec_ID=22662

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved