Ο ΣΚΑΙ, τα στιγμιότυπα και …η Nova!
Media

Ο ΣΚΑΙ, τα στιγμιότυπα και …η Nova!

Η ερχόμενη Κυριακή έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα σε ότι αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή την κεντρική διαχείριση. Θα είναι η πρώτη μετά την οριστική συμφωνία του συνδρομητικού με την διοργανώτρια αρχή και την υπογραφή της τηλεοπτικής σύμβασης για δύο ακόμα σεζόν, δηλαδή και το 2013-14.


Θα είναι η πρώτη, λοιπόν, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Nova ξεκινάει έχοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα και για την προβολή των στιγμιότυπων των αγώνων της Σούπερ Λίγκας στην κυριακάτικη εκπομπή της. Δικαιώματα που είχε την περυσινή σεζόν και ο ΣΚΑΙ. Θεωρητικά τα είχε μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική και καθώς δεν είχαν ακόμα μπει οι υπογραφές στη νέα τηλεοπτική σύμβαση Σούπερ Λίγκας-Nova.
Το ερώτημα που μπαίνει, πλέον, είναι αν και σε ποιο πλαίσιο ο ΣΚΑΙ θα προβάλλει στιγμιότυπα της Σούπερ Λίγκας στην κυριακάτικη εκπομπή του, «ΣΚΑΙ Γκολ», η οποία προγραμματίζεται να βγαίνει κανονικά στις 21.40 ΚΑΙ με στιγμιότυπα. Αναμένεται, λοιπόν, να δούμε αν θα υπάρξει (σε μία τέτοια περίπτωση) και ποια θα είναι η αντίδραση της Nova.

Η Ευρωλίγκα και το αθλητικό τμήμα του ΣΚΑΙ…
Η απόσυρση του ΣΚΑΙ απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ευρωλίγκα μπάσκετ προκαλεί ένα θέμα και για το αθλητικό τμήμα του καναλιού στο Φάληρο, καθώς χάνεται ένα σίγουρο (τουλάχιστον όπως θεωρούνταν) αθλητικό γεγονός για τον σταθμό. Ο ΣΚΑΙ μένει με την Πριμέρα Ντιβιζιόν, το NBA (να δούμε και με αυτά…), καθώς και τις δύο του εκπομπές. Του Σαββάτου και της Κυριακής. Αν υπάρξει απόφαση επιπλέον περικοπών δικαιωμάτων που σημαίνει απόσυρση του καναλιού και απ’ την Πριμέρα Ντιβιζιόν και το NBA, τότε θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα θεωρηθεί υπεράριθμο το αθλητικό τμήμα του ΣΚΑΙ.

Μπασκετικοί για συμβάσεις στην ΕΡΤ
Το γεγονός της απόκτησης, απ’ την ΕΡΤ, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή έστω μέρος τους της Ευρωλίγκα μπάσκετ, καθώς και (νωρίτερα) της Α1, δημιουργεί την αίσθηση ότι ανάμεσα στους συναδέλφους που θα υποβάλλουν αίτηση για πρόσληψη τους (ως συμβασιούχοι) στην δημόσια τηλεόραση αρκετοί θα είναι μπασκετικοί. Η αλήθεια είναι ότι με βάση τα νέα δεδομένα, η ΕΡΤ θέλει κόσμο στον τομέα του μπάσκετ, καθώς πέρα απ’ τις μεταδόσεις για την Ευρωλίγκα και την Α1, θα πρέπει να υποστηρίξει τα δικαιώματα με προβολή εκπομπών.

Πηγή: http://www.theplayer.gr/index.php?ID=media&Rec_ID=23144

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved