Στο εφετείο οι “κουμπάροι”
G-Politics

Στο εφετείο οι “κουμπάροι”

Στο δικαστικό προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση εκβίασης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, γνωστότερη και ως υπόθεση των «γαλάζιων κουμπάρων».

Κι αυτό διότι, την 1η Νοεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας του πρώην γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού Π. Αδαμόπουλου, του κουμπάρου του και σιτέμπορου από το Κιλκίς Κ. Κωσταντινίδη και του άλλοτε κομματικού στελέχους της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, εκτελωνιστή Π. Αναγνωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό οι «κουμπάροι» είχαν πέσει στα «μαλακά», καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινές φυλάκισης 5,5 ετών με αναστολή σε κάθε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, το Σεπτέμβριο του 2006. Το δικαστήριο είχε μετατρέψει τη βασική κατηγορία από «εκβίαση», σε «απόπειρα εκβίασης». Αντίστοιχη πρόταση είχε υποβάλει στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας έδρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου οι τρεις τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν, επιχείρησαν να πλησιάσουν τη διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ και έναντι αμοιβής να την εντάξουν στο πρόγραμμα επιείκειας, ώστε να απαλειφθεί το επικείμενο πρόστιμο κατά της γαλακτοβιομηχανίας, λόγω της υπόθεσης του καρτέλ γάλακτος.


Το ύψος του προστίμου που επρόκειτο να επιβληθεί ανερχόταν στο ποσό των 24.480.000 ευρώ και οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να ζήτησαν προμήθεια ύψους 2.480.000 ευρώ (ποσοστό 10% επί του προστίμου), προκειμένου να φρόντιζαν για την… τακτοποίηση του.



www.newsbomb.gr/koinonia/story/sto-efeteio-oi-koumparoi
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved