Web-based OS από την Google
G-Business

Web-based OS από την Google

Και να που η Google μπαίνει για τα καλά στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων και προσφέρει μια πολύ καλή εναλλακτική λύση στην αγορά των netbooks. Είναι λοιπόν γεγονός ότι από το 2011 θα υπάρχει και η επιλογή για το web-based Google Chrome OS.

Ο Tariq Krim, CEO της Jolicloud, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι η εταιρία του θα κυκλοφορήσει το δικό της netbook, το οποίο φυσικά θα χρησιμοποιεί το Jolicloud OS. Το πολύχρωμο περίβλημα μάλιστα, δείχνει ότι το netbook της εταιρίας προορίζεται για το νεανικό κοινό.

Στόχος της εταιρίας είναι να καταστήσει τη χρήση του υπολογιστή όσο πιο έυκολη γίνεται, μέσω ενός μόνιμα online λειτουργικού συστήματος, που εγκαθιστά όλα τα updates αυτόματα, πραγματοποιεί backups των δεδομένων στο cloud και διαθέτει πληθώρα στοιχείων από social networks. Για αυτό το λόγο, η Jolicloud αναφέρει τη συσκευή της ως social netbook.


Ακόμη, θέλει να κρατήσει την τιμή χαμηλή, καθώς φαίνεται ότι το Jolicloud OS δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις για να αποδώσει όλες του τις λειτουργίες, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Πάντως, η νέα έκδοση Jolicloud 1.1 δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής HD video 720p.



www.newsbomb.gr/gadgets/story/web-based-os-apo-tin-google

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved