2.600 εισητήρια για τη “Χώρα προέλευσης”
Showbiz

2.600 εισητήρια για τη “Χώρα προέλευσης”

Θερμή ανταπόκριση από το κοινό βρήκε η «Χώρα προέλευσης», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Μουτούση.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ταινία που δεν απευθύνεται στη μάζα και πραγματεύεται ένα δύσκολο θέμα και ενώ προβάλλεται μόνο σε δύο αίθουσες (ΕΛΛΗ και ΔΑΝΑΟΣ 2), η ταινία έχει ήδη κόψει 2.600 εισιτήρια.

Η «Χώρα Προέλευσης» είναι η ιστορία μιας χώρας και μιας οικογένειας σε ελεύθερη πτώση. Τρεις γενιές μιας οικογένειας (η γενιά του ’50, η γενιά της μεταπολίτευσης και η νεώτερη γενιά), οδηγούνται σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων εξαιτίας μιας ενδοοικογενειακής υιοθεσίας.

Η ταινία είχε πολύ θετική ανταπόκριση στην Εβδομάδα Κριτικής (Settimana Internazionale della Critica), στο 67ο Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ τα σχόλια του Ιταλικού τύπου έκαναν λόγο για «αξιοπρόσεκτο μοντάζ», «έργο γεμάτο δύναμη, χωρίς αφηγηματικές διακοπές» και «το αριστοτεχνικό χέρι του σκηνοθέτη, που πετυχαίνει μέσα από αυτές τις διαδοχικές αποκαλύψεις να δημιουργήσει ένα κοινωνικό πλαίσιο - έμβλημα μιας ολόκληρης κοινωνίας».

Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρακς γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου, θέατρο και υποκριτική στην Αθήνα, την Ουτρέχτη και τη Νέα Υόρκη. Σκηνοθέτησε τις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες «Τα Μάτια που Τρώνε» (Επίσημη συμμετοχή – Φεστιβάλ Καννών 2001, Βραβείο της Επιτροπής – Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι 2001) και «Βροχή» (Α΄ κρατικό βραβείο ταινίας μικρού μήκους 2002). Συνεργάστηκε με τις τηλεοπτικές εκπομπές «Οι Φάκελοι» και «Παρασκήνιο» και συμμετείχε στις παραστάσεις «The Narrator is Absent» (Erasers, Mapping Festival Geneva 2010) και «Cinemascope» (Ομάδα Blitz, Bios-Φεστιβάλ Αθηνών 2010).


Η ταινία θα προβάλλεται από τις 28 Οκτωβρίου και στη Θεσσαλονίκη.



www.newsbomb.gr/politismos/story/2.600-eisitiria-gia-ti-xora-proeleusis
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved