Έτοιμος για απαγωγές ο Μπιν Λάντεν
G-Politics

Έτοιμος για απαγωγές ο Μπιν Λάντεν

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν απειλεί τη Γαλλία σε νέο μήνυμά του. Το ηχογραφημένο μήνυμα μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα και σε αυτό ο αρχηγός της Αλ Κάιντα απαιτεί από τη Γαλλία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν.

«Ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας είναι να αποσυρθείτε από τον πόλεμο του (πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ) Μπους στο Αφγανιστάν». «Όπως σκοτώνετε, σας σκοτώνουν. Όπως συλλαμβάνετε αιχμαλώτους, σας συλλαμβάνουν και εσάς ομήρους. Όπως απειλείτε την ασφάλειά μας, απειλούμε την ασφάλειά σας», σημειώνει στο μήνυμα, το οποίο τιτλοφορείται: «Μήνυμα προς το γαλλικό λαό».

Ο Μπιν Λάντεν αναφέρεται και στη σύλληψη Γάλλων ομήρων στο Νίγηρα, λέγοντας ότι ήταν μια αντίδραση στην άδικη μεταχείριση των μουσουλμάνων από τη Γαλλία. Τονίζει, επίσης, ότι οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν βίαια στην απαγόρευση της μπούργκας και του νικάμπ στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία, της ενδυμασίας δηλαδή που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα.

Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων, προανήγγειλε νέες απαγωγές.

Ακόμα το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Μπιν Λάντεν. Οι τελευταίες πληροφορίες έλεγαν, τον Αύγουστο, ότι βρίσκεται «κάπου κρυμμένος» μακριά στα βουνά του μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η σύλληψή του παραμένει πρωταρχικός στόχος, ενώ η αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή: www.newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/diethni/story/neo-minuma-mpin-lanten

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved