Προσήλωση στη διαδικασία Νίμιτς
G-Politics

Προσήλωση στη διαδικασία Νίμιτς

 Συνάντηση με γεύμα εργασίας πραγματοποίησαν νωρίτερα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων. Στο αίτημα του Νίκολα Γκρούεφσκι ανταποκρίθηκε άμεσα ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της πολιτικής των απευθείας επαφών σε ανώτατο επίπεδο, που έχει εγκαινιάσει η Αθήνα.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση και δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι παραμένουν στην πάγια θέση τους για στήριξη της διαδικασίας υπό τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Με δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής παρατήρησε ότι η ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή περνά και από μια κοινά αποδεκτή λύση για το όνομα. «Η Ελλάδα επιθυμεί να δει ταχεία πρόοδο τόσο στη διαπραγμάτευση του ζητήματος της ονομασίας, όσο και στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ. Αυτό, άλλωστε, επανέλαβε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση, σημειώνοντας ότι η χώρα μας θα είναι ο πιο αποτελεσματικός σύμμαχος της ΠΓΔΜ στην ενταξιακή διαδικασία», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Πηγή: www.newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/politiki/story/prosilosi-sti-diadikasia-nimits

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved