Χέρι – χέρι Ραγκούσης – ΔΟΛ
Media

Χέρι – χέρι Ραγκούσης – ΔΟΛ

Το περασμένο καλοκαίρι υπερ - προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ οι κοινές διακοπές του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο.

Τον Αύγουστο του 2010 η Πάρος έγινε ο προορισμός πολλών κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης. Τότε έγινε λόγος για «κυβέρνηση της Πάρου» ή για «θερινό Μαξίμου». Σύμφωνα με τη σχετική μυθολογία, τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης πραγματοποιούν τον στρατηγικό σχεδιασμό και λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις στο κυκλαδίτικο νησί. Στην Πάρο το 2007 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει στον Γιάννη Ραγκούση να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου του κόμματος. Στο ίδιο νησί κάνει τις διακοπές του και ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» Παντελής Καψής.

Ο Παντελής Καψής λέγεται ότι είναι ο συντονιστής της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης που παρέχει το συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου στον υπουργό Εσωτερικών. Επειδή, όμως, στην παρούσα συγκυρία, η κρίση στην Ελλάδα αγγίζει και τον Τύπο, είναι φυσικό ο κ. Καψής να επεξεργάζεται εναλλακτικά σενάρια για την εξέλιξη στην καριέρα του . Ο κ. Καψής λέγεται ότι εξετάζει, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην πολιτική και θεωρεί ότι η ενίσχυση του Γιάννη Ραγκούση μέσω της εφημερίδας «Το Βήμα» θα αποτελέσει την πλατφόρμα για την ικανοποίηση του ευσεβούς αυτού πόθου. Οι κ.κ. Ραγκούσης και Καψής πέρασαν μαζί το περασμένο καλοκαίρι στην Πάρο και συζήτησαν για όλα αυτά τα θέματα διεξοδικά. Όποιος διαβάζει με προσοχή τις ναυαρχίδες του ΔΟΛ, τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει ότι από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 2009, «Τα Νέα» στήριξαν με ιδιαίτερη θέρμη τον υπουργό Εσωτερικών. «Το Βήμα», αν και στην αρχή τήρησε τις απαραίτητες αποστάσεις, μετά από την ανάληψη των διευθυντικών καθηκόντων από τον Παντελή Καψή τον περασμένο Φεβρουάριο, στηρίζει ανοικτά τον Γιάννη Ραγκούση.

Ο Γιάννη Ραγκούσης ήρθε σε επαφή με τον ΔΟΛ μέσω του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Αθανασάκη. Επίσης σημαντικό ρόλο για αυτή την προσέγγιση διαδραμάτισε και η σύζυγος του Γιώργου Νταλάρα (με τη γνωστή σχέση με το ΔΟΛ, το Μέγαρο Μουσικής κλπ) κα Άννα Νταλάρα – Ραγκούση, εξαδέλφη του Γιάννη Ραγκούση και νυν υφυπουργός Εργασίας.

Σιγά – σιγά και ενώ το συγκρότημα είχε ήδη … πέσει έξω στις εκτιμήσεις του για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007, καλλιεργήθηκε η ιδέα της προσέγγισης του Γιάννη Ραγκούση. Ο Γιώργος Παπανδρέου – από όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον – δεν έχει συναντήσει τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και κανέναν άλλο εκδότη, γεγονός που έχει προκαλέσει ενόχληση στους κύκλους των μεγαλοεκδοτών. Η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα από το γεύμα Ραγκούση – Ψυχάρη σε γνωστό εστιατόριο, είναι ενδεικτική, τουλάχιστον, της σχέσης των δύο ανδρών. Όπως λέγεται, εκτός των προϋποθέσεων συγκρότησης ενός νέου πολιτικο – εκδοτικού συμπλέγματος, ο Σταύρος Ψυχάρης ζήτησε την απαιτούμενη βοήθεια από τον «υπερ – υπουργό». «Αν δεν με στηρίξετε κλείνω το καθημερινό Βήμα» είπε με εμφατικό τρόπο ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ στον Γιάννη Ραγκούση. Ο ΔΟΛ υπολογίζει σε περεταίρω ισχυροποίηση του σημερινού υπουργού Εσωτερικών μέσα στο Κίνημα, ώστε να καταστεί αξιόπιστος συνομιλιτής, ένας συνομιλητής, ωστόσο, ο οποίος βρίσκεται από την αρχή κάτω από την επιρροή του συγκροτήματος της Μιχαλακοπούλου. Με απλά λόγια: Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ο εκλεκτός του Σταύρου Ψυχάρη για τον επαναπροσδιορισμό της επιρροής του δεύτερου στο πολιτικό σύστημα. Η εκλογολογία που αναπτύσσεται όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δημιουργεί εύλογα την αίσθηση ότι καλλιεργείται από εξωθεσμικά κέντρα που επιδιώκουν να ασκήσουν εκ νέου επιρροή στο πολιτικό σύστημα, εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης που προκαλεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Ο Γιάννης Ραγκούσης με τις στρατηγικές του επιλογές, τις εισηγήσεις του προς τον πρωθυπουργό, αλλά και με τις συνεντεύξεις που παραχωρεί κάνει ότι περνά από το χέρι του, ώστε η εκλογολογία να συντηρείται και επενδύει στη σχέση του με το παραδοσιακότερο εκδοτικό συγκρότημα της χώρας αναζητώντας από τώρα τους υποστηρικτικούς πυλώνες της εξέλιξης της πολιτικής του καριέρας, ενώ οι κινήσεις του χωρίς την έγκριση από τον Σταύρο Ψυχάρη είναι μετρημένες στα δάκτυλα.

Κάπως έτσι, ίσως εξηγείται η αρνητική στάση της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ», αλλά και της «Ελευθεροτυπίας» απένατι στο σημερινό υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο θεωρεί μελλοντικό αντίπαλο του για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης, πρίν από μερικούς μήνες.

Δημήτρης Μπεκιάρης

http://www.newscode.gr/politiki/story/xeri-xeri-ragkousis-dol

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved