Χειροτερεύει η κατάσταση για τα ξενοδοχεία της Αττικής
G-Business

Χειροτερεύει η κατάσταση για τα ξενοδοχεία της Αττικής

Με νέες απώλειες έκλεισε ο Σεπτέμβριος του 2010 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Αττικής, καθώς οι πληρότητες των ξενοδοχείων εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 10,3%, ενώ τα έσοδα σημείωσαν πτώση 9%, σε σύγκριση με τα δεδομένα του Σεπτεμβρίου 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Eνωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, σε επίπεδο εσόδων για το εννεάμηνο του 2010 καταγράφεται μείωση 6,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, όταν τα έσοδα του οκταμήνου του τρέχοντος έτους ήταν μειωμένα κατά 6,3%.

Συγκεκριμένα, η τάση ως προς τις πληρότητες και τα έσοδα είναι πτωτική για τον Σεπτέμβριο του 2010, ενώ τα ξενοδοχεία τεσσάρων, τριών και δύο αστέρων καταγράφουν εξακολουθητικά διψήφιες απώλειες εσόδων. Τις μεγαλύτερες απώλειες έχουν υποστεί τα τρίστερα ξενοδοχεία, με πληρότητες μειωμένες κατά 16,50% τον Σεπτέμβριο του 2010, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 72,40% από το 86,80% που ήταν πέρυσι.

Αντίστοιχα κινήθηκαν και τα έσοδα για τα ξενοδοχεία τριών αστέρων, καθώς εμφανίστηκαν μειωμένα 22,2%. Ακολουθούν τα ξενοδοχεία δύο αστέρων με απώλειες στις πληρότητές τους 11,60%, αφού γεμάτο κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν μόλις το 42,60% των ξενοδοχείων. Τα τετράστερα είχαν μείωση πληροτήτων 10,30% και εσόδων 17%. Τις μικρότερες απώλειες εμφανίζουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία, καθώς τα έσοδά τους σημείωσαν πτώση 5% και οι πληρότητές τους 2,7%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ένωσης, το ανησυχητικό είναι ότι ο κλάδος καταφεύγει σε «προ-ολυμπιακές» περιόδους, όταν το μέγεθος της τουριστικής «πίτας», αλλά και η ποιότητα των καταλυμάτων, οδηγούσε σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό τιμών όλων προς όλους. Oπως επισημαίνεται, αυτό αρχίζει να παρατηρείται και σήμερα, με τη διαφορά, όμως, ότι το προϊόν είναι κάθετα αναβαθμισμένο και οι επενδύσεις σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων μεγάλες και αναπόσβεστες.

http://www.newscode.gr/epixeiriseis/story/xeirotereuei-i-katastasi-gia-ta-ksenodoxeia-tis-attikis

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved