'Ιδρυμα Νιάρχου: Αφιέρωμα στον μουσικό Δημήτρη Μητρόπουλο
Showbiz

'Ιδρυμα Νιάρχου: Αφιέρωμα στον μουσικό Δημήτρη Μητρόπουλο

Με αφορμή την 50ή επέτειο από τον θάνατό του, η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης προγραμματίζει πληθώρα εκδηλώσεων, τιμώντας τον πρώην καλλιτεχνικό της διευθυντή, και μία από τις σπουδαιότερες μουσικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα – με συναυλίες, ομιλίες, προβολές ταινιών, έκθεση αρχειακού υλικού και ειδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα – καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2010.

Οι εκδηλώσεις έχουν τίτλο: «Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο από τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης- Με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Περιλαμβάνονται παραστάσεις του Elijah του Mendelssohn, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Alan Gilbert, εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, προβολές ταινιών, έκθεση αρχειακού υλικού και ραδιοφωνικό πρόγραμμα με ιστορικές παραστάσεις του Μητρόπουλου, σε διεθνή μετάδοση, στο πλαίσιο της εκπομπής The New York Philharmonic This Week.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10, 11 και 13 Νοεμβρίου με παραστάσεις, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Alan Gilbert, του Elijah του Mendelssohn – ένα έργο που διηύθυνε ο Μητρόπουλος το 1952, και το οποίο ήταν τότε η πρώτη ολοκληρωμένη εκτέλεση του ορατορίου από την Ορχήστρα για 40 χρόνια. Ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος, θα παρουσιάσει το Κονσέρτο για Βιολί του Tchaikovsky με τη Φιλαρμονική, στις 26-27 Νοεμβρίου. Προβολές της ταινίας «The Anatomy of a Symphony Orchestra» («Η Ανατομία μίας Συμφωνικής Ορχήστρας») από το See It Now του CBS (1954), η οποία περιλαμβάνει συνέντευξη του Μητρόπουλου με τον Edward R. Murrow, καθώς και πρόβες της Φιλαρμονικής, θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου, στο Paley Center for Media.

Στις 29 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Walter Reade του Lincoln Center εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Insights Series, με τίτλο “Considering Dimitri Mitropoulos”, η οποία θα συζητήσει τη ζωή και τη συνεισφορά του Μητρόπουλου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved