"Οι Νέοι Φάκελοι": Ανοίγουν ...με την διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Media

"Οι Νέοι Φάκελοι": Ανοίγουν ...με την διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απόψε στον ΣΚΑΪ, λίγο πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η εκπομπή "Οι Νέοι Φάκελοι" ανοίγουν με τρεις μεγάλες έρευνες.

Ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στην Ζάκυνθο για να ανακαλύψει τι συνέβη στο Δήμο που δανείστηκε 11 εκατομμύρια ευρώ. Η Σοφία Παπαϊωάννου προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του πώς θα καταμετρηθεί το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών και μιλά με τον υπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ραγκούση, τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Δημαρά. Τέλος, η κάμερα των Νέων Φακέλων ζει - χωρίς σχόλια - μερικές ημέρες και νύχτες στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τρεις κατοίκους αυτής της πόλης.

Εκλογές «χωρίς κόμματα»
Ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής υπαινίχθηκε ότι μία ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα σημάνει νέες εθνικές εκλογές. Ο στενός του συνεργάτης και Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης απαντά στην Σοφία Παπαϊωάννου πώς προτίθεται η κυβέρνηση να μετρήσει αυτή την ενδεχόμενη νίκη ή ήττα και σε ποια περίπτωση ενδέχεται να καταφύγει σε εκλογές.
Στην ίδια ερώτηση απαντά και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ερευνούν αν οποιαδήποτε μέτρηση αυτού του είδους μπορεί να αποδειχθεί αξιόπιστη σε μία εκλογική αναμέτρηση όπου οι μισοί Δήμοι δεν έχουν επίσημους κομματικούς υποψήφιους ενώ πολλοί υποψήφιοι απεύχονται οι ίδιοι το χρίσμα. ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ακολουθούν ανεξάρτητες προεκλογικές εκστρατείες στην Αθήνα, μιλούν με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Δημαρά και δίνουν απάντηση στο τι συμβαίνει με το πολιτικό σύστημα, και γιατί αυτές φαίνεται να είναι εκλογές «χωρίς κόμματα» ή ενδεχομένως και «χωρίς νικητή».

Τα εκατομμύρια της Ζακύνθου
Ο Τάσος Τέλλογλου συναντά τους πρωταγωνιστές ενός «τοπικού» θρίλερ και ανακαλύπτει ποια είναι η πραγματική «μαύρη τρύπα» στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα οικονομικά των Δήμων. Με την κάμερα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ταξιδεύουμε στο Ιόνιο και ανακαλύπτουμε την διαδρομή του «πρώτου πολίτη» της Ζακύνθου από τα όνειρα και τις ελπίδες της πανηγυρικής εκλογής του με το σύνθημα «αναγέννηση», μέχρι το δικαστήριο και την φυλακή. Ακόμη, ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ αποκαλύπτουν πώς ένας Δήμος καταλήγει να δανείζεται 11 εκατομμύρια Ευρώ, για τα οποία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνουν πλήρη άγνοια αλλά και γιατί έγινε απόπειρα να μπει πυρκαγιά στα τρία γραφεία όπου στεγάζονταν οι οικονομικές του υπηρεσίες.

Ημέρες και νύχτες στο κέντρο της Αθήνας
Η κάμερα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ καταγράφει χωρίς σχόλια τις ημέρες και τις νύχτες τριών κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, μία εβδομάδα πριν φθάσουν στην κάλπη. Η Αργυρώ, διευθύντρια επικοινωνίας σε ιδιωτική εταιρία εργάζεται στο Κολωνάκι, απʼ όπου ξεκινά καθημερινά ένα «δύσκολο» δρομολόγιο μέχρι το διαμέρισμά της στην Αχαρνών. Η Φανή, από την άλλη, κλείνει καθημερινά τα παράθυρα στο σπίτι της στον Κεραμικό για να μη βλέπουν τι συμβαίνει έξω από αυτό τα δύο ανήλικα παιδιά της, ενώ ο Κώστας, ιδιοκτήτης ιδιωτικού γκαράζ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου περνά τις νύχτες του κάνοντας περιπολίες «προς αναζήτηση παρανόμων».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved