Δεν διακόπτει συνεργασία με την Unesco το Ισραήλ
Inside Stories

Δεν διακόπτει συνεργασία με την Unesco το Ισραήλ

Αναίρεσε την απόφαση του να διακόψει τις σχέσεις του με την UNESCO ντο Ισραήλ επικαλούμενο "μεταφραστικό λάθος", θεωρώντας ωστόσο άκυρες και μη υπάρχουσες τις πρόσφατες αποφάσεις του διεθνούς οργανισμού για τη Μέση Ανατολή.

Ανακοίνωση του ισραηλινού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν ανέφερε χθες τη διακοπή της συνεργασίας του Iσραήλ με την UNESCO, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη απόφαση να χαρακτηριστεί ο Τάφος της Ραχήλ, τόπος ιερός του Ιουδαϊσμού στη Βηθλεέμ (στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη) επίσης ως τζαμί.
"Δεν διακόψαμε τη συνεργασία μας με το σύνολο του οργανισμού αυτού και συμμετέχουμε σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων τα οποία θα συνεχιστούν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Παλμόρ, διευκρινίζοντας τη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο Παλμόρ διαβεβαίωσε ότι "ένα λάθος που οφείλεται σε βιαστική μετάφραση από τη γραμματεία του αναπληρωτή υπουργού Ντάνι Αγιαλόν είχε περικόψει τις δηλώσεις του τελευταίου".

Αντίθετα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, το "Ισραήλ αναστέλλει τη συνεργασία του με τις πρόσφατες αποφάσεις της UNESCO για τη Μέση Ανατολή και τις θεωρεί μη υπάρχουσες". πηγή:www.newsbomb.gr

http://www.newsbomb.gr/diethni/story/den-diakoptei-sunergasia-me-tin-unesco-to-israil

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved