Υπάρχει ή όχι σκάνδαλο στο Δήμο Αθηναίων;
G-Politics

Υπάρχει ή όχι σκάνδαλο στο Δήμο Αθηναίων;

Eκατοντάδες πολίτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία φέρεται να έχουν εγγραφεί παράνομα σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους τους Δήμου Αθηναίων, όπως σας ενημέρωσε το newsbomb.gr την Τρίτη 3 Νοεμβρίου! Αυτό υποστηρίζουν οι επιθεωρητές ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι έκαναν τους σχετικούς ελέγχους μετά από εντολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.


Ο υπουργός επιβεβαίωσε τα παραπάνω στο χθεσινό δελτίο του Mega, αναφέροντας ότι το λόγο έχει ο εισαγγελέας! Η αντίδραση του Νικήτα Κακαλμάνη ήταν άμεση! Σε σχετική του ανακοίνωση κατηγορεί τον κ. Ραγκούση ότι για πολλοστή φορά «έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πορίσματος, το οποίο συντάχθηκε βεβιασμένα και, το βασικότερο, χωρίς να πραγματοποιηθεί εις βάθος έρευνα στη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως από την Βουλγαρία».
Σημειώνει μάλιστα πως αρμόδιο για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων είναι το υπουργείο.
Ο δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι οι δημόσιοι επιθεωρητές δεν διαπίστωσαν παράνομες πράξεις, παρά μόνον ενδεχόμενες παραλείψεις υπαλλήλων σε σχέση με την παραλαβή των δικαιολογητικών εγγραφής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsbomb.gr, οι ελεγκτές βρήκαν ότι εκατοντάδες ευρωπαίοι ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου Αθηναίων, χωρίς να έχουν προσκομίσει τα νόμιμα έγγραφα, ή ακόμα και χωρίς να προσέλθουν αυτοπροσώπως.

Οι πολίτες προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία και της Ρουμανία και στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν δώσει ως τόπους κατοικίας τους σπίτια που βρίσκονται στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα. Οι ίδιες διευθύνσεις έχουν δηλωθεί από εκατοντάδες πολίτες, γεγονός που κίνησε την προσοχή των ελεγκτών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Το Βήμα” οι επιθεωρητές επισκέφθηκαν αυτά τα σπίτια και διαπίστωσαν ότι εκεί διαμένουν Έλληνες που δεν γνωρίζουν καν τους εγγεγραμμένους αλλοδαπούς!
Στο σχετικό πόρισμα δεν καταλογίζονται ευθύνες στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη, αλλά είναι σαφές ότι μόλις 2 ημέρες πριν τις εκλογές, ένα τέτοιο ζήτημα δημιουργεί ερωτηματικά για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας!

Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/politiki/story/uparxei-i-oxi-skandalo-sto-dimo-athinaion

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved