Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή
Showbiz

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Με την κατάθεση τεκμηρίων από την σκηνή του φόνου του Άντη Χατζηκωστή συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Τα τεκμήρια κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας, υπαστυνόμος Γιώργος Αναστασίου, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διερεύνησης του Αρχηγείου και δαχτυλοσκόπος.


Ο κ. Αναστασίου κατέθεσε ότι μετέβη στη σκηνή του φόνου αμέσως μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος και επιλήφθηκε της φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης την περιοχής. Ο ίδιος τοποθέτησε τις κίτρινες σημάνσεις, δηλαδή τα τεκμήρια που βρέθηκαν με αύξοντα αριθμό. Ο μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ένα προς ένα τα τεκμήρια, τα αναγνώρισε και περίγραψε πού ακριβώς βρέθηκαν. Σοκ προκάλεσεστο δικαστήριο η προβολή βίντεο, διάρκειας 33 λεπτών, από τη σκηνή του εγκλήματος, με τον υπαστυνόμο Αναστασίου να εξηγεί λεπτό προς λεπτό τις σκηνές. Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που κλήθηκε ήταν ο αστυνόμος Ανδρέας Ανδρέου, ο οποίος ετοίμασε το τοπογραφικό της περιοχής και σχεδίασε τη σκηνή του φόνου. Στην αντεξέταση, η υπεράσπιση επικεντρώθηκε στον τρόπο που ο μάρτυρας κατηγορίας έκανε τις μετρήσεις του. Από το συνήγορο υπεράσπισης του τέταρτου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος αμφισβητήθηκε το υπόβαθρο των αρχικών σημειώσεων του μάρτυρα κατηγορίας πριν αυτός περάσει τα σχεδιαγράμματά του από τη σκηνή του φόνου και το τοπογραφικό στον υπολογιστή από τον οποίο τα εκτύπωσε.
Από τον μάρτυρα κατηγορίας η υπεράσπιση ζήτησε λόγω της ειδικότητάς του να μετρήσει και τις αποστάσεις πάνω σε τοπογραφικό σχέδιο του κτηματολογίου από την Περιστερώνα μέχρι το φράγμα του Μάσσαρη όπου διεξήχθησαν έρευνες για ανεύρεση του φονικού όπλου.


Πηγή: sigmalive

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved