Επανεκλογή Μέρκελ στο “τιμόνι” του CDU
G-Politics

Επανεκλογή Μέρκελ στο “τιμόνι” του CDU

Επανεξελέγη η Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στo συνέδριο που άνοιξε τις εργασίες του χθες, Κυριακή, και συνεχίστηκε σήμερα. Το ποσοστό της Καγκελαρίου παραμένει υψηλό, 90,4% είναι όμως μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008. Τότε η Μέρκελ είχε λάβει το 94,83% των προτιμήσεων των συνέδρων του κόμματός της.

Το μειωμένο ποσοστό αντικατοπτρίζει τις δυσαρέσκειες στο εσωτερικό του CDU, καθώς ήταν αυξημένη η φημολογία περί κόντρας της Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έφτανε μέχρι και στην αντικατάστασή του.

Από το βήμα του συνεδρίου, η Μέρκελ αναγνώρισε την απογοήτευση για τα μειωμένα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που λαμβάνει το κόμμα της, επέμεινε όμως ότι οι αντιδημοφιλείς αποφάσεις θα αποδώσουν καρπούς, δίνοντας έμφαση στη γερμανική οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας.

Το Σάββατο περίπου 100.000 Γερμανοί διαδήλωσαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της κοινωνικής ανισότητας, γεγονός που ενέτεινε το δυσμενές κλίμα μέσα στο οποίο ξεκίνησε το συνέδριο του CDU. www.newsbomb.gr

http://www.newsbomb.gr/diethni/story/epaneklogi-merkel-sto-timoni-tou-cdu

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved