«Οικονομικές συστάσεις» Σαρκοζί προς τους Ιρλανδούς
G-Politics

«Οικονομικές συστάσεις» Σαρκοζί προς τους Ιρλανδούς

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κάλεσε την κυβέρνηση της Ιρλανδίας να εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, που είναι σήμερα από τις χαμηλότερες στην Δυτική Ευρώπη.


Καθώς η Ιρλανδία ετοιμάζεται για περικοπές στον προϋπολογισμό της εν μέσω συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ένα πιθανό σχήμα "διάσωσης" της οικονομίας της, ο Σαρκοζί αναφέρθηκε στο θέμα στο περιθώριο της συνόδου του NATO στη Λισσαβόνα.

Ο Σαρκοζί "καλωσόρισε" τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ιρλανδίας να θέσει υπό έλεγχο τις κρατικές δαπάνες μετά το πακέτο 45 δις ευρώ για την "διάσωση" των τραπεζών, που έστειλε το έλλειμμα της χώρας στο 32% του ΑΕΠ της.
Μέσα στην εβδομάδα η Ιρλανδία αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο τετραετίας για τους επόμενους προϋπολογισμούς της ανακοινώνοντας περικοπές που αναμένεται να φθάνουν τα 15 δις ευρώ. Τα μέτρα αναμένεται να προηγηθούν της ανακοίνωσης λεπτομερειών σχετικά με το πιθανό πακέτο "διάσωσης" από ΕΕ και ΔΝΤ. Πηγή: www.newscode.gr




http://www.newscode.gr/oikonomia/story/oikonomikes-sustaseis-sarkozi-pros-tous-irlandous

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved