Που θα δικαστούν οι “Πυρήνες”;
«Γρίφο» για τις Αρχές αποτελεί ο τόπος διεξαγωγής της δίκης των φερομένων ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου του 2011 και για το λόγο αυτό συναντήθηκαν σήμερα Δευτέρα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντε ςκαι του αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Λεύτερης Οικονόμου.
Οι Αρχές προβληματίζονται καθώς ήδη, στις φυλακές Κορυδαλλού διεξάγεται η δίκη συνολικά 20 κατηγορούμενων για το αποκαλούμενο νέο «Συνδικάτο του Εγκλήματος», στο οποίο αποδίδεται μεταξύ άλλων η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Η δίκη αυτή όμως, δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2011, ημερομηνία έναρξης της δίκης των «Πυρήνων».
Με βάση τα δεδομένα αυτά οι Αρχές εξετάζουν τα εξής ενδεχόμενα:
α) Να διαμορφωθεί άλλη ειδική αίθουσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
β) Να διεξαχθεί στην ίδια αίθουσα, εναλλάξ, δηλαδή τη μια ημέρα το «Συνδικάτο» και την άλλη οι «Πυρήνες».
γ) Να διεξάγεται η μία δίκη το πρωί και η άλλη από το μεσημέρι και μετά.
δ) Να αναζητηθεί άλλη αίθουσα εντός των δικαστηρίων της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση αυτή έχουν παραπεμθεί να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, 13 άτομα.
Στους κατηγορούμενους για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», αποδίδονται κατά περίπτωση, τα αδικήματα της προμήθειας, κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών και βομβών, καθώς και οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στο σπίτι του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού Λούκας Κατσέλη και στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Πηγή: newsbomb.gr