Απαισιοδοξία για τους Νεοζηλανδούς ανθρακωρύχους
G-Politics

Απαισιοδοξία για τους Νεοζηλανδούς ανθρακωρύχους

«Συμμερίζομαι την απογοήτευση των οικογενειών των 29 ανθρακωρύχων, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες στο ορυχείο Πάικ Ρίβερ στη Νότια Νήσο» δήλωσε σήμερα πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι.


"Οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή είναι με τις οικογένειες των ανθρακωρύχων και το ότι αισθάνονται αβοήθητοι. Συμμεριζόμαστε την απογοήτευσή τους. Κι εμείς θα θέλαμε να δούμε μία ομάδα διάσωσης να μεταβαίνει εκεί", δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.
"Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να είναι ζωντανοί και σε καλή κατάσταση οι αγνοούμενοι, αλλά δεδομένου ότι δεν έχουμε επαφή μαζί τους εδώ και τέσσερις μέρες, η κατάσταση παραμένει σοβαρή".
Από την πλευρά του, ο αστυνομικός επίτροπος Χάουαρντ Μπρόουντ, προειδοποίησε σήμερα ότι η εικόνα είναι "αποθαρρυντική" .
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Μπρόουντ δήλωσε: "Πρόκειται για μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Δεν μπορώ να το πω αλλιώς. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αποθαρρυντική, ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα".
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Πάικ Ρίβερ, Πίτερ Γουϊτχολ, δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι υπάρχουν επιζώντες μέσα στο ανθρακωρυχείο.
"Θεωρώ ότι γίνεται προφανές ότι δεν βρίσκονται 29 άνθρωποι εκεί κάτω που κάθονται μαζί και περιμένουν να σωθούν", είπε.
"Πόσοι βρίσκονται στη ζωή από αυτούς δεν γνωρίζω. Αλλά αυτοί είναι εκείνοι που πρέπει να διασώσουμε και αυτοί είναι εκείνοι που περιμένω να δω", πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/diethni/story/apaisiodoksia-gia-tous-neozilandous-anthrakoruxous

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved