“Kατηγορώ” της Αλεξίας Έβερτ
G-Politics

“Kατηγορώ” της Αλεξίας Έβερτ

Mε τη συγκλονιστική κατάθεση της Αλεξίας Έβερτ, άρχισε η δίκη των δύο νευροχειρουργών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη βαριά σωματική βλάβη, που υπέστη ύστερα από χειρουργικές επεμβάσεις, ο Γ. Αλβέρτης, γαμπρός του πρώην προέδρου της ΝΔ , Μιλτιάδη ‘Εβερτ.

Η σύζυγός του περιέγραψε στο δικαστήριο το χρονικό της ιστορίας του συζύγου της, όταν παρουσίασε έντονους πονοκεφάλους μέχρι που εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης εγκεφαλικής κύστης. Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2005 και σύμφωνα με την κ.Έβερτ, τη διαβεβαίωσαν ότι όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο όπως είπε, «ενώ απαντούσε σωστά στις ερωτήσεις των γιατρών, τις δικές μου και του πατέρα μου, προς το βράδυ έκανε εμετό και παραπονιόταν ότι είχε πονοκέφαλο. Προς τα χαράματα μάλιστα έχανε τη συνείδησή του».

Πρόεδρος : Σε τι επίπεδο;

Α.’Εβερτ: Έλεγε ασυναρτησίες, έκανε ανισορροπία (του γύρισαν τα μάτια) κι έπαθε επιληπτική κρίση.

Τότε ήταν, που σύμφωνα με την κυρία Έβερτ, ο Δ.Αγγελιδάκης, ο οποίος αυτοκτόνησε, μαζί με τον έναν από τους δυο κατηγορούμενους νευροχειρουργούς, αποφάσισαν να του βάλουν παροχέτευση.

«Μας είπαν ότι ευτυχώς πρόλαβαν το κακό, μας απέκρυψαν ότι είχε πάθει ζημιά, ο άνδρας μου ήταν 5 μέρες σε καταστολή αλλά όταν ξύπνησε δεν ήταν ο ίδιος. Δεν είχε αίσθηση του χώρου και του χρόνου»

Πρόεδρος : Πως είναι σήμερα ο σύζυγός σας;

Α.‘Eβερτ: Είναι πλήρως εξαρτώμενο άτομο, ήταν ένας άνθρωπος με εξαιρετικό μυαλό, καλή φυσική υγεία και άριστη νοημοσύνη. Τώρα συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, έχει χάσει κάθε πρωτοβουλία και πρέπει να είναι κάποιος πάντα δίπλα του, να τον καθοδηγεί και να τον παροτρύνει. ‘Εχει χάσει τα χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τον άνθρωπο από το ζώο.»

Μάλιστα, η μάρτυρας αναφερόμενη στη σημερινή κατάσταση του συζύγου της, υποστήριξε ακόμη ότι η μνήμη του σβήνει σιγά σιγά και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τον γιο τους, τον φωνάζει με το όνομα του αδελφού του. Για όλη αυτή την κατάσταση η κ.’Εβερτ επέρριψε ευθύνες στους δύο κατηγορουμένους νευροχειρουργούς, αφού όπως είπε καθυστέρησαν να αντιμετωπίσουν την επιπλοκή σε συνδιασμό με την τοποθέτηση της παροχέτευσης ,την οποία αφαίρεσαν στις 2 Φεβρουαρίου και την ξανατοποθέτησαν 8 ώρες αργότερα. "Ήταν η 2η φορά που ο άνδρας μου βρέθηκε μισό βήμα πριν από το θάνατο."είπε χαρακτηριστικά η κ.Έβερτ.

«Βγήκε από την εντατική 30 κιλά πιο αδύνατος και με 10 τρύπες στο κεφάλι, εγώ δεν είμαι τυχαία εδώ, γιατροί του εξωτερικού, αλλά και Έλληνες μας είπαν τι κρίμα για τον άνθρωπο αυτόν. Οι γιατροί λένε ότι δε μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω η κατάστασή του μόνο αν γίνει κάποιο θαύμα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/koinonia/story/katigoro-tis-aleksias-ebert

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved