Σήμερα εκδικάζεται η δικαστική διαμάχη Θεοφάνους-Μιτζέλου
Showbiz

Σήμερα εκδικάζεται η δικαστική διαμάχη Θεοφάνους-Μιτζέλου

Σήμερα εκδικάζονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος κατά του Γιώργου Θεοφάνους με αφορμή το τραγούδι που «ντύνει» την ταινία «Χωρίς Σύνορα».

Η ταινία παραμένει μακριά από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Σήμερα αναμένεται η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, μέχρι να βγει η οριστική απόφαση.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και πρώην κιθαρίστας των «Τερμιτών» ισχυρίζεται πως ο Γιώργος Θεοφάνους αντέγραψε το κομμάτι «Να ’φευγα», το οποίο φέρει την υπογραφή του και έχει ερμηνεύσει ο Γιάννης Κότσιρας για να επενδύσει μουσικά την ταινία του Νίκου Γκαϊτατζή.

Πριν από μέρες το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και προβολής της ταινίας. Ο Γιώργος Θεοφάνους ζήτησε ανάκληση της απόφασης, αλλά το δικαστήριο επέτρεψε την προβολή της ταινίας, με την προϋπόθεση να αφαιρεθεί από αυτή το τραγούδι. Αυτό όμως δεν είναι τεχνικά εφικτό να γίνει, καθώς το επίμαχο μουσικό κομμάτι «ντύνει» σχεδόν ολόκληρη την ταινία και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.


Ο Γιώργος Μιτζέλος δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Δεν αισθάνομαι καλά με τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα. Δεν ήταν σκοπός μου να σταματήσει η προβολή της ταινίας. Αυτό που ήθελα μόνο ήταν να βγει μια απόφαση για την πνευματική ιδιοκτησία του τραγουδιού. Για να καταλάβετε, στο τραγούδι της ταινίας το μοτίβο αποτελείται από δεκατρείς νότες, από τις οποίες οι δώδεκα πρώτες συνεχόμενες είναι ίδιες με τη δική μου μελωδία».

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved