Ένοχοι Καλούσης, Μπουρμπούλια, αθώος ο Κεχαγιόγλου
G-Politics

Ένοχοι Καλούσης, Μπουρμπούλια, αθώος ο Κεχαγιόγλου

Στα κελιά τους επέστρεψαν οι πρώην ανακριτές, Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για υποθέσεις που χειρίστηκαν σκανδαλωδώς και με το… αζημίωτο, ενώ οριστικά αθώος για «παρακλάδι» του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος» κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.


Πρωτοδίκως, ο γνωστός ποινικολόγος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 ετών, αλλά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι δεν αποδείχθηκε η σε βάρος του κατηγορία που αφορούσε σε υπόθεση δωροδοκίας του πρώην δικαστή Καλούση.
Βάσει αυτού, απαλλάχτηκε και ο πρώην δικαστής από την κατηγορία αυτή με αποτέλεσμα η συνολική ποινή των 20 ετών και 2 μηνών που αρχικά του είχε επιβληθεί να «πέσει» στα 12 χρόνια.
Μειωμένη ποινή επιβλήθηκε και στην πρώην ανακρίτρια Κων. Μπουρμπούλια η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών, ενώ πρωτοδίκως της είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών.
Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν επίσης οι επιχειρηματίες Α. Γεωργίου και Σ. Κρητικός, καθώς ο Θ. Αμαργιανός, πρώην σύζυγος της Κων. Μπουρμπούλια. Όλοι, είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινές από 2 έως 6 χρόνια αλλά χθες κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο. Σε ποινή 18 μηνών καταδικάστηκε ο έτερος κατηγορούμενος επιχειρηματίας, Ε. Βαλυράκης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πρώην ανακριτές είχαν χειριστεί δυο υποθέσεις στις οποίες κατηγορούμενος ήταν ο επιχειρηματίας Σ. Κρητικός με το σκάφος του οποίου είχαν πραγματοποιήσει μάλιστα και κρουαζιέρα…
Η μια υπόθεση αφορούσε σε έκρηξη στο βενζινάδικο του επιχειρηματία από την οποία έχασαν την ζωή τους δύο άτομα, και η άλλη σε λαθρεμπορία πετρελαίου.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, η Κων. Μπουρμπούλια τον Νοέμβριο του 2001 έλαβε μέσω του Ε. Καλούση 40 από τα 70 εκατομμύρια δραχμές, που είχε απαιτήσει προκειμένου να μην προφυλακίσει τον επιχειρηματία.

www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/hfhfghgfh

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved