Γ. Πλούταρχος: «Δεν έχω το μυαλό πάνω από το κεφάλι»
Showbiz

Γ. Πλούταρχος: «Δεν έχω το μυαλό πάνω από το κεφάλι»

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει καθιερωθεί στο ελληνικό πεντάγραμμο ως το καλύτερο παιδί και όχι άδικα αφού παρά τις επιτυχίες που έχει κάνει παραμένει απλός και δείχνει πως πατάει… στην γη.

-Πρόσφατα επιστρέψατε από τη Ρώμη όπου συναντηθήκατε με τον μεγάλο συνθέτη και ερμηνευτή Al Bano…Τι να περιμένουμε από αυτή την συνεργασία;
«Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη παρουσίαση αυτής της δουλειάς. Όντως υπάρχει μια συνεργασία και όταν την ολοκληρώσουμε θα βγάλουμε τις σχετικές ανακοινώσεις που θα είναι εφ’ όλης της ύλης»

-Παρ’ όλα αυτά βλέπετε κάποια κοινά στοιχεία στις μουσικές σας;
«Το σημείο αναφοράς είναι η μουσική και με αφορμή αυτήν και μόνο μπορεί να γίνει η ένωση καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο. Οι Ιταλικές μπαλάντες και όλη η μουσική δεκαετία του ’70 είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου-μου πάει κοστούμι-γιατί αποτελεί κομμάτι των επιρροών μου»

-Πως νιώθετε για την φετινή σας συνεργασία με την Αμαρυλλίδα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό;
«Η φετινή συνεργασία είναι εκπληκτική και γίνεται σε ένα φανταστικό χώρο. Έχουμε κάνει μια άψογη συνεργασία με την Αμαρυλλίδα και τον Αργυρό αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που υποστηρίζουν το πρόγραμμα»

-Είστε απολύτως ικανοποιημένος με τη νέα δισκογραφική σας δουλειά με τίτλο «Προσωπικά δεδομένα»
«Κατ’ αρχήν, κυκλοφορήσαμε με τη MINOS EMI μια φανταστική δουλειά. Αυτή την στιγμή έχει πουλήσει πάνω από 70.000 δίσκους, ένα τρομακτικό νούμερο για τα σημερινά δεδομένα.»

-Στον ίδιο δίσκο συναντήσαμε μια συνεργασία με το Νίνο για το «Πόσο ωραία μάτια έχεις». Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη…
«Ο Νίνο είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί. Ήρθε ένα παιδί με πολύ λεπτούς τρόπους και μου λέει «Κύριε Γιάννη, έχω γράψει τρία τραγούδια, αν θέλετε μπορείτε να τα ακούσετε». Μου άρεσε αυτός ο απλός, λιτός και συγχρόνως αιχμηρός τρόπος γραφής του»

-Εξακολουθείτε να θεωρείστε το καλύτερο παιδί της νύχτας. Γιατί πιστεύετε ότι σας έχει αποδοθεί αυτός το τίτλος;
«Κοίτα, δεν έχω πειράξει κανέναν. Τώρα, πόσο καλό παιδί είμαι δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, η ζωή το κρίνει και αυτό που θα αφήσω πίσω μου όταν έρθει η ώρα του απολογισμού μου. Όμως, πέρα από αυτό, θεωρώ πως η στάση μου, σοβαρότητα, η ειλικρίνεια και η υπομονή μου απέναντι στον κόσμο περικλείουν αυτό που λένε «καλό παιδί». Έτσι με βλέπει και έτσι με χαρακτηρίζει όλος ο κόσμος και θεωρώ ότι είναι η μέγιστη τιμή που μπορούν να αποδώσουν σε έναν άνθρωπο και σε έναν καλλιτέχνη»

-Δεν έχετε νιώσει ποτέ στη ζωή σας ότι η δημοσιότητα σας έβλαψε ή σας έκανε να φέρεστε διαφορετικά από αυτό που πραγματικά είστε;
«Δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Όλο αυτό που μου έτυχε το θεώρησα πολύ μεγάλη τιμή και ευλογία και αγωνίστηκα πολύ γι’αυτό. Δεν έχω πιάσει ποτέ τον εαυτό μου να έχει το μυαλό πάνω από το κεφάλι. Πάντα υπάρχει η ζυγαριά , πάντα ζυγίζω τα πράγματα, πάντα ξέρω ότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος σε όλους και είμαι πολύ συνειδητοποιημένος πάνω σε αυτό»

-Σας ενοχλούν οι ερωτήσεις που αφορούν στην προσωπική σας ζωή;
«Πάντα έχω τον τρόπο να αντιμετωπίζω τέτοιου είδους ερωτήσεις. Όταν δεν αποκόπτεις τελείως τους δημοσιογράφους και όταν βρεθεί ένας άνθρωπος που θα σου πει με ευγενικό τρόπο «Βρε Γιάννη, πες μας πέντε κουβέντες» ε, δεν είναι άσχημο να του πεις δυο λόγια για την προσωπική σου ζωή»

-Πως είναι να είσαι ο αρχηγός μιας εξαμελούς οικογένειας;
«Είμαι άραγε ο αρχηγός; Να ρωτήσουμε τη γυναίκα μου; Να δω αν πραγματικά είμαι…Κοίτα να δεις, φαινομενικά είναι οι άνδρες, αλλά είναι σαν ανέκδοτο με το άλογο που πρέπει να αποφασίσει ο άντρας τι θα πάρει και καταλήγει να λέει «Γυναίκα τι χρώμα να το πάρω;». Χωρίς πλάκα όμως, είναι πάρα πολύ σπουδαίο πράγμα για έναν άνθρωπο να θέλει να ζήσει έτσι. Είναι σημαντικό οι επιλογές μας να γίνονται με ειλικρίνεια και όχι καταναγκαστικά , επειδή δεν έχουμε άλλα περιθώρια»

-Ποια ήταν η σηματνικότερη προσωπική και επαγγελματική στιγμή της καριέρας σας;
«Το ξεκίνημα της καριέρας μου. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε η πρώτη μου δουλειά και έφυγαν όλα τα άγχη»

Πηγή: Xmagazine

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved