«Φτωχοί» με σκάφη, οίκους μόδας και καταθέσεις
G-Fashion

«Φτωχοί» με σκάφη, οίκους μόδας και καταθέσεις

Στη φάκα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και οίκοι μόδας το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος οι ελεγκτές του οποίου έχουν βεβαιώσει πρόστιμα που υπερβαίνουν 4 δισ. ευρώ.

Από τα ευρήματα του ΣΔΟΕ, ξεχωρίζουν οι ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Τρεις οίκοι μόδας δήλωναν μεικτά ετήσια έσοδα κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα των λογαριασμών τους ότι είχαν αδήλωτες εισπράξεις που ξεπερνούσαν και στις τρεις περιπτώσεις το 1.200.000 ευρώ το χρόνο.

2. 299 φορολογούμενοι δήλωναν το σκάφος τους ως επαγγελματικό προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επώνυμου ιδιοκτήτη σκάφους που πλήρωσε τελικά 2,5 εκατ. ευρώ φόρο για να το μετατρέψει σε ιδιωτικό. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν φέρει μόνο τον Οκτώβριο έσοδα 15 εκατ. ευρώ από αλλαγή χρήσης σκαφών από επαγγελματικά σε ιδιωτικά.

3. Το ΣΔΟΕ ελέγχει και 1.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Εξαιτίας της προβλεπόμενης απαλλαγής από το ΦΠΑ, σε πολλές περιπτώσεις οι επισκευές των πλοίων γίνονται χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό.

Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/koinonia/story/ftoxoi-me-skafi-oikous-modas-kai-katatheseis

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved