Τα ιδιωτικά νησιά των rich & famous στην Ελλάδα Part ΙΙ
Lifestyle

Τα ιδιωτικά νησιά των rich & famous στην Ελλάδα Part ΙΙ

Ποιοι άλλοι όμως έχουν ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα; Διαβάστε και θα μάθετε...

Το νησί της Υπουργού

Γιατί και η... Υπουργός Απασχόλησης θέλει το νησί της! Ο λόγος για τη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά που πριν από αρκετά χρόνια προέβη στην αγορά ιδιωτικού νησιού, της Ρηνήας που βρίσκεται κοντά στις Σποράδες. Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ όμορφο νησί, που θεωρείται παράδεισος για τους ντόπιους, στη θαλάσσια περιοχή του οποίου καταφεύγουν για να ψαρέψουν ή απλά για να απολαύσουν τις βουτιές τους.

Το σύμπλεγμα νησιών με τους famous ιδιοκτήτες

Το σύμπλεγμα νησιών Πεταλιοί που βρίσκονται απέναντι από το Μαρμάρι της Εύβοιας, διαθέτει πολλούς επώνυμους ιδιοκτήτες. Τη δεκαετία του '60, μερικά από αυτά τα νησιά και κυρίως το μεγαλύτερο που ονομάζεται Μεγαλόνησος είχαν αγοραστεί από την οικογένεια Εμπειρίκου. Στο ίδιο σύμπλεγμα, λίγα χρόνια αργότερα απέκτησε και το δικό της νησί η Παλόμα Πικάσο, κόρη του κορυφαίου ζωγράφου. Η Παλόμα είχε δημιουργήσει στο νησί της ένα όμορφο εξοχικό στο οποίο συνήθιζε να περνά τις διακοπές της. Πριν από μερικά χρόνια όμως, όταν η ίδια αποφάσισε να το πουλήσει βρήκε σοβαρά προβλήματα και γι' αυτό ακόμη το σπίτι παραμένει στην κατοχή της, όπως βέβαια και το νησί.

Τα νησιά του Λιβανού, του Τερλέγκα & του Βεντούρη

Πριν από λίγο καιρό, το νησί Δοκός που βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά μακριά από την Ύδρα πέρασε από τα χέρια του εφοπλιστή Λιβανού σε εκείνα μιας Κυπριακής εταιριάς με την επωνυμία Όμιλος Κερλέγκου.
Το νησί του εφοπλιστή Βεντούρη βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην Κίμωλο και τον Πολύαιγο και συνεχίζει να βρίσκεται στην κατοχή του.
Τέλος, νησί διαθέτει και ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας ο οποίος κληρονόμησε ένα μικρό σύμπλεγμα νησιών στο Ιόνιο Πέλαγος, τις Εχινάδες.

Το πιο ακριβό νησί προς πώληση

Το νησί της Αγίας Τριάδας στην Εύβοια είναι προς πώληση εδώ και καιρό και μάλιστα διατίθεται έναντι του ποσού των 19,4 εκατομμυρίων ευρώ. Η τιμή έχει ανέβει στα ύψη επειδή σύμφωνα με πληροφορίες το νησί παρουσιάζει πολύ σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Μάλιστα λόγω του ύψους της τιμής προς πώληση στην οποία διατίθεται η Αγία Τριάδα, το νησί βρίσκεται στη λίστα με τα δέκα πιο ακριβά ιδιωτικά νησιά ανά τον κόσμο! Για την ιστορία να πούμε ότι το νησί ανήκε παλιότερα στον Ν. Παπανικολάου, ο οποίος ήταν επιμελητής της βασιλικής περιουσίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved