Σκέφτονται μετάθεση του Μουντιάλ στη FIFA
G-Sports

Σκέφτονται μετάθεση του Μουντιάλ στη FIFA

Με ορατό το ενδεχόμενο της μετάθεσης διεξαγωγής του Μουντιάλ 2014 τον Ιούλιο (από μέσα Ιουνίου), συστάθηκε από τη FIFA ειδική ομάδα «βελτίωσης των μεγάλων διοργανώσεων». Η ιδέα ανήκε στον Σεπ Μπλάτερ και σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναζητά τρόπους με τους οποίους οι παίκτες να παρουσιάζονται πιο ξεκούραστοι και "φρέσκοι" στο κορυφαίο ραντεβού της τετραετίας.


Η σκέψη ωρίμασε στο μυαλό του Μπλάτερ, βλέποντας ποδοσφαιριστές όπως ο Γουέιν Ρούνι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ακόμα κι ο Λιονέλ Μέσι να παρουσιάζονται πολύ μακριά από τον καλό εαυτό τους, στο τουρνουά της Νότιας Αφρικής. Εφταιγε η ζέστη, σίγουρα έφταιγε όμως και το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι τελειώνουν τη σεζόν με 60-65 αγώνες στα πόδια τους και μάλιστα οι περισσότεροι σε υψηλότατο επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Γενικά η κόπωση των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών από το βεβαρυμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, είναι κάτι που απασχολεί τη FIFA την τελευταία δεκαετία. Γι΄αυτό και επέβαλε τη διακοπή όλων των εθνικών διοργανώσεων σχεδόν ένα μήνα πριν την έναρξη της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως οι διαφορές ήταν ανεπαίσθητες, στις δύο τελευταίες διοργανώσεις (Γερμανία 2006, Νότια Αφρική 2010). Οι παίκτες τίθενται σχεδόν αμέσως στη διάθεση των εθνικών τους ομάδων για νέα προετοιμασία ενόψει Μουντιάλ και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για ξεκούραση.
Άρα, ως μόνη λύση δείχνει η επιμήκυνση του χρόνου που μεσολαβεί, ανάμεσα σε εθνικά πρωταθλήματα και Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για ξεκούραση αλλά και προετοιμασία. Βέβαια, αν η FIFA προχωρήσει σε αυτό το σχεδιασμό, τότε θα πρέπει να περιμένει και αντιδράσεις, αφού οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης δεν θα υποδεχθούν με... χαμόγελο την παρατεταμένη απουσία των -ακριβοπληρωμένων- παικτών τους.
Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/sports/story/skeftontai-metathesi-tou-mountial-sti-fifa

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved